Fără categorie Viața religioasă

A fost sfințită Capela Învierea lui Lazăr din Cimitirul Sfântul Apostol Andrei

Am fost onorat astăzi, 18 iunie 2022, să fiu protos la sfințirea Capelei Învierea lui Lazăr de la Cimitirul Sântul Apostol Andrei. Înalpreasfințitul Ciprian m-a onorat cu această calitate și recunosc, m-am bucurat, pentru că am considerat că este un act de apreciere a unei întregi generații. care deși a venit din comunism, a construit bisericile pe care astăzi le aveam în Micro 14.

Am intrat în anul 50 de slujire și a fost ultima slujbă arhierească la care am fost protos. Forma fizică nu mai este cea de altă dată. Au trecut anii. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am putut vedea terminată munca pe care am început-o cu ceva ani în urmă și că am avut bucuria participării la o slujbă atât de frumoasă.

Capela Învierea lui Lazăr din Cimitirul Sfântul Apostol Andrei - Buzău

Cu modestie și demnitate, Înaltpresfințitul a oficiat o slujbă pe care credincioșii prezenți și-o vor aminti multă vreme. A fost o bucurie duhovnicească și, cumva, predare spirituală de ștafetă. Schimbarea de roluri s-a petrecut de multă vreme, iar frumusețea Capelei se datorează succesorilor mei, însă pentru mine a fost ca o descărcare de sarcină în fața lui Dumnezeu. Zidisem o biserică și voiam să o văd consacrată. Nu doar că am văzut-o terminată, dar am putut să o văd minunat înfrumusețată, așa încât Înaltpreasfințitul, felicitând preoții slujitori în frunte cu parohul, a repetat în câteva rânduri că este cea mai frumoasă capelă, ceea ce este onorant pentru noi toți, deoarece se cunoaște rafinamentul Înaltpreasfințitului în materie de artă ecleziastică.

https://parintelenegoita.ro/a-fost-sfintita-capela-cu-hramul-invierea-lui-lazar/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *