Local

Ziua Poliției Române, sărbătorită în avans în Parcul Crâng

Poliţia Română aniversează astăzi, 25 martie 197 de ani de atestare documentară. A devenit deja o tradiţie ca, în contextual aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători.
Mascaţi, câini poliţişti, arme, maşini, motociclete, toate au putut fi admirate sâmbătă și duminică de buzoieni, cu prilejul Zilei Poliţiei Române.
Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a organizat cu prilejul aniversării a 197 de ani de atestare documentară un eveniment în aer liber ce a constat în prezentarea tehnicii de care polițiștii dispun în executarea misiunilor.
Buzoienii au putut vedea laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru realizarea cercetărilor la locul producerii unor evenimente, precum şi echipamentele de care dispun luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.


Poliţia Rutieră a prezentat publicului echipaje angrenate zi de zi în activităţile de supraveghere şi control al traficului. Ca element de noutate, buzoienii au putut admira trei autospeciale istorice, două autoturisme și o motocicletă, din dotarea Ministerului Afacerilor Interne.
Totodată, poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate au distribuit pliante cu materiale de prevenire şi au informat cetăţenii prezenți la eveniment cu privire la campaniile desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii. Pe toată perioada evenimentului, copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *