Editorial

USR Buzau și “bătut” și cu banii luați!

Nu este un secret pentru nimeni ca la Buzau nu exista presa independența. Exista doar presa plătită  din bani publici, pentru a cânta osanale pesedistilor locali. Ati văzut cumva un jurnalist local, dintre cei “clasici”, criticând sau măcar preluând critici din presa naționala despre un Ciolacu, spre exemplu?! Nu! Ati văzut însă lauda cu gura plină și …mintea goală! Un nimic dacă-l spune Marcel – cum ii zic amicii plătiți -, e mare înghesuiala la “fundarie” și la raftul cu ambalaje, sa-i împacheteze vorbele și sa le prezinte ca pe ale lui Cicero. Iar, el sărmanul agramat, abia vorbește ca un prunc fără instrucție școlară. Și nu e singurul din PSD! Nimic nu e mai comic decât sa-i vezi gângurind.
Deci, realitatea e una, ce spun ziarele locale este alta, mai ales ca o parte dintre ele aparțin chiar celor lăudați.
Ziarul Opinia este cel mai evident exemplu. Aparține și a aparținut întodeauna lui Constantin Toma, care mizând pe jocul cu acțiunil la purtător ( ca la Dragnea), îl finanțează fără jena din bugetu local, din banii noștri, sa-i facă imagine.
Ati văzut in Opinia măcar o grimasa la Toma! Niciodată! Chiar dacă se da de drepata pentru a “ inchide” gura unor jurnaliști luați ca “ seniori editori”,  e ziar de grup, e pe societățile afiliate. Toma-Ciolacu își împart dreptul la lauda și beneficiul tăcerii unor jurnaliști de dreapta  ( jurnalistul Silvestru a publicat dovada finanțării prin doua firme, una in insolventa, respectiv Opinia SA și una avand acționați partenerii lui Ciolacu. Dubla plata din bani public  a aceluiași ziar. Un complex de fapte ilegale).
Deși sunt in ..deobste cunoscute cele mai sus prezentate, USR a plătit și plătește publicitate la Opinia  și baga banii indirect in buzunarul celor care au ziarul.
Naivitate? Proasta inspirație? Lipsa de informare? Sau…

Este evident ca după un articol sponsorizat va apărea unul care sa desființeze mesajul anterior, iar USR-ul rămâne …cu banii luați ( de altfel tot bani de la stat), dar mândru cu dreptul la replica, plasat prin Colțuri și pe cotoare.
Cât despre efectul publicității…0. Ziarele locale și-au pierdut atât de mult cititorii – pentru ca nu scriu nimic bazat pe  adevăr-, încât textele sunt citite doar de narcisiștii care turbează  sa se vada prin presa și, aici chiar e real, unele fițuici locale au rolul de a da mesaje interne in partid sau între găștile care fug de la un partid la altul. In rest..mai preocupa câte un funcționar plictisit sau câte un paznic lânced…

USR-ul, după un succes asigurat la Europarlamentare de către societatea civila – meritul nu a fost al celor care s-au împăunat cu rezultatul-, electoratul votând o sigla, nu un conținut  – acum cade in plasa papuașilor locali, care ii vor umilii prin publicațiile lor, după ce le vor lua și banii…cu care își vor plătii oamenii pentru  campania PSD.

Deci, buna traba fac USR-istii, dar nu pentru ei!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *