Local

Vegetație pârjolită pe 400 de hectare, pe raza localității Vadu Sorești

Peste 400 de hectare de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș, au ars joi seara pe raza localității Vadu Sorești, comuna Zărnești, flăcările întinzându-se pe circa 10 kilometri.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată, mărăciniș și lăstăriș. La faţa locului au fost concentrate forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, peste 40 de pompieri cu 5 autospeciale, inclusiv ATV şi şenilată UTV Argo, în sprijinul pompierilor venind și  personalul din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Zărnești.
Acțiunile pompierilor au fost îngreunate de vântul puternic, precum și de cantitarea mare de materiale combustibile din zona de ardere care favoriza dezvoltarea rapidă şi propagarea incendiului. Totodată, intervenţia a fost una dificilă şi din cauza zonei greu accesibile şi terenului accidentat.
Pe lângă acțiunile desfășurate în localitatea Zărnești, pompierii buzoieni au acționat și pentru localizarea și stingerea unor incendii de vegetație uscată în alte patru locații din zona de competență a inspectoratului.
Aceste evenimente nedorite se întâmplă tot din cauza oamenilor. Acești, pentru a pregăti câmpurile pentru lucrările agricole de primăvară, dau intenționat foc la vegetația uscată. De aceea, pompierii solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate, să anunţe de îndată la numărul unic de urgenţă 112 orice început de incendiu şi să acorde sprijin autorităţiilor locale şi pompierilor în stingerea incendiilor de vegetaţie uscată sau la fondul forestier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *