Editorial

Un Marcel și doi Constantini

PSD-ul a oferit întotdeauna marfă îndoielnică.  Spun marfă, pentru că am constat că primarul Toma atunci când vorbește despre câte un deraiat spre PSD ( cum a fost acum ceva timp o fugară din USR), vorbește de achiziție. Iarmaroc politic, nu?!

Dar nu despre acostații politici ai momentului mă gândeam să scriu, ci despre schimbarea …care nu a schimbat nimic în bine pentru buzoieni.

Când Toma a ajuns primar, a strigat din… toți rărunchii că face un audit care să arate buzoienilor ce a făcut predecesorul, de parcă predecesorul nu era tot de la PSD. De fapt, Ciolacu voia să-l distrugă pe mentorul Boșcodeală, financiar și social, pentru a nu se mai scula cu pretenții de șefie la PSD. Raportul teribil…a dispărut, evident. Doar Boșcodeală a rămas cu capul plin de cucuie publice, făcute de Toma-Ciolacu, buzoienii cu paguba, iar Toma-Cioalcu cu bugetul buzoienilor.

Așadar, zgomot și șmecherie! Toma, împreună cu Ciolacu – cel căruia Toma îi este dator pentru că l-a desemnat candidat, atunci când avea firmele în insolvență ( mare datorie, e drept, să te i-a cineva din datorii și să te pună în vârful clucii cu bani publici) voiau doar să-l îngroape definitiv pe Boșcodeală, cel nu doar corupt, ci și neatent la …Ciolacu.

Uzat de atâta huzur, Boșcodeală s-a lăsat pe mâna unui Ciolacu, iar Ciolacu care l-a executat!

Încărcat zdravăn de dosare, comodul primar urma să primească sentința definitivă în primul dosar de corupție. Cum dădea semne că scapă, Boșcodeală a fost asasinat politic cu sânge rece de către amicul Ciolacu, cu care a împărțit….multe.

Înțelegerea între Toma și Ciolacu era de prin august 2015. Boșcodeală trebuia eliminat, dar se lăsa greu. Ciolacu, direct interesat de alungarea lui Boșcodeală de la conducerea PSD Buzău și de la Primărie, a beneficiat de celebra casetă porno cu fostul primar. Filmul a apărut cu puțin timp înainte de primirea sentinței, pentru ca, în cazul unei achitări venite din partea justiției, Boșcodeală totuși să dispară. Pentru diversiune internă, la capătul peliculei de partid, se anunța că…urmează Ciolacu. Evident, nu a mai urmat niciodată și nici nu avea cum, având în vedere că …Ciolacu urma de fapt să-i ia locul lui Boșcodeală, iar amicul….nu era străin de ce se întâmpla, chiar dacă spunea că Adrian Mocanu, finul lui Boșcodeală din căsătoria cu fiica lui Doloiu, a pus în circulație filmul.

Adrian Mocanu se lăuda cu deținerea casetei la restaurantul lui Tescaru, prin martie, 2016, înainte de alegeri. Că a dat-o presei amicul sau finul nu mai contează. Ciolacu și-a făcut treaba cu ea. A ajuns președinte la PSD, iar Toma din candidat fără șanse…primar.

Toma, părea ca știe ce vrea și ce face și o vreme i-a păcălit pe buzoieni.

Evident, Ciolacu era fericit, dar buzoienii încă nu știau că pentru ei nu s-a schimbat nimic în bine. Cu Boșcodeală, cu șeful, Ciolacu nu putea împărți prada. Cu îndatoratul Toma, da! Deci, practic, primar a devenit Ciolacu, iar omul de legătură cu banii publici Toma.

Dacă priviți toate declarațiile lui Toma veți vedea gradul de obediență, în fața unui individ, peste care părea că va trece cu ușurință.

Așa stând lucrurile, buzoienii au doi Constantini, aceleași Marcel și tot mai multă nedreptate socială! Cum se pare că acum Ciolacu își vinde partidul la nivel central pentru un blat local, constantiniada va continua, probabil, până când, justiția, sau cine știe ce machiavelic îi va despărți.

Sau poate că buzoieni vor opriri reincarnarea lui Marcel în tot felul de constantini…

Vom vedea….Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *