Economie

Uite iodul, nu e iodul! La cine este iodul și cum a ajuns acolo?

Iodul este și la cine trebuie, la firmele controlate de Ciolacu. Acolo unde nu are Ciolacu buzoianul ia rata și caută firma care trebuie. Omul e la butoane și Soarele trebuie să se învârtă după interesul lui.

Așadar buzoianul merge la medicul de familie, primește rețetă și este trimis direct la Ciolacu în ogradă. Buzoianul nu știe care îi sunt farmaciile, evident. A fost discret. Dar șefa de la Direcția de Sănătate Publică a știut. A știut în amănunt și doar atât. Numele celorlalte farmacii le-a uitat, iar slugă politică cum este, să nu-l deranjeze pe boss, unde nu exista farmacie controlată de Ciolacu, nu a dat nimănui dreptul de a se proteja în caz de cataclism nuclear. Cei de acolo pot pieri, pentru că așa înțelege Ciolacu siguranța cetățeanului. Așa îl respectă. În fine, nu despre respect vorbim aici, ci despre bani. Nu are decât cetățeanul – pârscoveanul, spre exemplu, pentru că la Pârscov Ciolacu nu are farmacie – să umble până găsește, chiar dacă înnebunește.

Am sesizat această bătaie de joc la adresa buzoienilor întâi la Direcția de Sănătate Publică. Am mers la directoare care a susținut de mai avea să-și rupă hainele că habar nu are, că nu a făcut ea lista. Cum am mai prins-o și altă dată cu minciuna și nu-i dau crezare am ajuns și la Ministerul Sănătății. I-am relatat secretarului de stat Cătălin Vișean. Am scos împreună o listă cu privilegiații sorții. Ghinion – pentru pacienți, evident – toate farmaciile de pe lista celor care au primit iodură de potasiu aparțineau aceluiași grup, cu o singură excepție, în urban. În rest ….Ciolacu, Ciolacu, Ciolacu, Ciolacu …la nesfârșit Ciolacu, Indiferent cât de mică ar fi firma pe care operează, Ciolacu era acolo, pe listă.

Auzindu-mi acuzele secretarul de stat Vieșean a spus adevărul: DSP – ul, adică Ungureanu Cristina – a făcut lista. Mă mințise trimițându-mă la Minister. Specific personajului!

Deci, Ungureanu Cristina și-a mai bătut încă o dată joc de oamenii din județul Buzău. De ce o face? Pentru a rămâne în grații. România de azi.

Mă întreb, după agitația produsă ca urmare a acuzelor mele, ce mâini lungi și ce interpuși va mai folosi pentru a-mi arata că are putere, că are statul în mână, că noi, cetățenii suntem pe plantația lui, iar dacă vrea nici iodură de potasiu nu ne dă dacă nu-l căutăm pe el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *