Editorial

Psihoza Iodului

Sărim din psihoză în psihoză pentru că suntem trimiși mereu în altă parte cu gândul, pentru a nu înțelege de fapt ce se întâmplă cu noi.

E simplu, după afacerea vaccinul – ați văzut câte doze inutile s-au comandat – a venit afacerea iodul. Da, este susținută de sus și aplicată amplu și interesat din vârful puterii până la micile escrocherii locale, de genul celei întreprinse de unelte precum Cristina Ungureanu, director DSP Buzău, care a ținut să plimbe pacienții unde a avut interes economic. Nu poate cetățeanul plătitor de taxe să înghită iodul de oriunde, ci de unde vrea Ungureanu, chiar dacă bate zeci de kilometri.

În fine, spaima organizată plimbă populația pe drumuri mai mult decât Ungureanu! Presa susține din plin afacerea prin rostogolirea cinică a zvonurilor.

Oameni buni, nu vă mai temeți! Putin nu va folosi arme nucleare. La cea mai mică intenție va pieri. Pentru ce le-ar folosi? Da, și-a dovedit slăbiciunea prin toate aceste amenințări. E în cușcă și de acolo vrea să-și trimită poporul la moarte prin mobilizare parțială. Vor fi carne de tun cei de care vrea să scape și cei fără apărare. Aici ajunge un popor care nu știe că poate să-și schimbe conducătorul. Putin va face multe alte nebunii de acest fel, însă arme nucleare nu va folosi pentru că va muri. Credeți că nu putea bombarda una dintre centralele nucleare din Ucraina până acum?

Deci, fiți pe pace! Nu mai alergați după iodură de potasiu în zadar. Nu vă mai stresați. Nu aveți de ce. Fiți siguri că nu este altceva decât o nouă afacere despre care vom auzi peste un timp. Nu e nimic mai mult.

Oricum, în cazul unui cataclism nuclear totul este inutil. Să nu uităm totuși că mai nimic din ceea ce credem că ni se va întâmpla în viață, nu se întâmplă.

E mai înțelept să ne bucurăm de viață și să ducem lupta cu provocările noastre zilnice, în loc să ne temem de armele nucleare cu care ne amenința Medvedev.

Paul Negoiță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *