Administrație

Toma a dublat voit costurile la platoul Piața Daciei, așa cum afirmă doamna Carmen Ichim, candidat PNL la Primăria Buzău

 

Unul dintre cele mai proaste proiecte de sistematizare urbană din România este Platoul Dacia.

Toma, fără consulte buzoienii, a blocat artera centrală a orașului și mărit de zece ori traficul în centrul Buzăului, prin faptul că acum buzoienii stau la zeci de semafoare pe banii și pe timpul lor. Pe lângă timpul pierdut în trafic din cauza deciziei primarului a  crescut în aceeași măsură gradul de poluare și costul deplasării.

Lucrarea de amenajare a Pieței Dacia a durat peste doi ani și a creat pagube economice imense operatorilor economici, dar și bugetului de stat, pentru că toți comercianții din zonă au sediul fiscal în Buzău.

La final Constantin Toma nu a oferit nimic buzoienilor. Lucrarea este de proastă calitate, așa cum afirma doamna inginer Carmen Ichim, candidat la Primăria Buzău, într-o emisiune la Campus TV.

Vedeți aici emisiunea:

https://www.youtube.com/watch?v=15pxyQtuQUI&ab_channel=YouTubeViewers

De asemenea, doamna Carmen Ichim a vorbit și despre faptul că cele trei milioane de euro – adică dublu decât suma inițială – s-au cheltuit exclusiv din bugetul local, din banii buzoienilor, bani care s-a r fi putut investi eficient.

Prezent la aceeași emisiune, consilierul local Irinel Cristea a explicat practica primarului Constantin Toma care la înțelegere cu firmele de construcții semnează zeci de acte adiționale prin care prețul licitat inițial se mărește ca în cazul Piața Dacia sau Unirii. Evident, practica pleacă de la alcătuirea Caietului de sarcini și este cunoscută constructorului, ceea ce induce  suspiciunea rezonabilă că se săvârșesc acte de corupție, dar și la ideea că tot ceea ce numește Constantin Toma modernizare nu are nimic în comun cu interesul buzoianului, ci al unui grup de interese politico-economic care a capturat bugetul local.

După trei ani de la distrugerea traficului în zona centrală se vede clar că alegerea zoanei pietonale s-a dovedit lipsită de noimă. Zonă pietonală între două blocuri comuniste, ambele cu bulină roșie și fără fundație, reprezintă doar o dovadă a sechelelor arhitecturii comuniste care au rămas în mintea primarului Toma.

Dar din asemenea lucrări ies bani grupului de interese politico-economic reprezentat de Constantin Toma, motiv pentru care, așa cum spunea doamna Carmen Ichim, nu a fost urmărită utilitatea publică a proiectului așa zi de modernizare a Pieței Dacia.

Când își vor recupera buzoienii și cum cei 6 milioane de euro cheltuiți de Toma cu Piața Dacia?

Redacția

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *