Local

Sub deviza „Pentru că putem! „, Palcău Daniela mai calcă o dată legea în picioare

Gradația de merit reprezintă un spor salarial important pentru cadrele didactice, categorie profesională plătită prost, în general.

Sunt sute de oameni care trudesc cu elevii, care au rezultate și care stau cu emoții la concursul de gradații, ori au renunțat să se mai înscrie, din cauza aranjamentelor de la Inspectoratul Școlar Buzău.

Azi, 17 iunie, s-a încheiat un nou concurs pentru obținerea gradației de merit, făcut în stilul inspectoarei general Palcău Daniela, personaj specialist la trucarea concursurilor. Vă readuc în memorie episodul CCD:

Amintesc falsul concurs de la Casa Corpului Didactic, unde au fost singuri înscriși și și singuri câștigători Palcău Daniela și Ștefan Torcărăscu – iar în comisie Dan Popescu -, pentru că și la gradațiile de merit găsim același trio formidabil.

Cum vă așteptați, președinte la proba de concurs, Dan Popescu, inspector școlar general adjunct, iar la ..contestații Ștefan Torcărăscu de la Casa Corpului Didactic.

Coincidențe, nu!? Tot o coincidență a fost și faptul că Palcău Daniela a plecat în Tenerife cu Dan Popescu, pe când acesta era director la Măgura și i-a dat o oră doar în scripte șefei. Tot o coincidență este și faptul că la Casa Corpului Didactic s-au scos pe furiș la concurs două posturi de metodist și au participat doi candidați, Palcău și Torcărăscu, iar examinator a fost Dan Popescu.

Unde nu sunt …coincidențe? Nu este o coincidență faptul că numirea comisiei de la contestații a fost făcută cu încălcarea metodologiei. E nepricepere! Și, până la urmă, nici faptul că rezultatele au fost validate cu 6 voturi din 13 membrii ai Consiliului de Administrație nu e o coincidență. Vine de la Pentru că putem! 

Și fiindcă am vorbit numai negativ, actualul concurs pentru obținerea unui spor de 25% la salariu ne-a adus și o bucurie. Unul dintre membrii din conducerea Inspectoratului Școlar a prins gradație de merit în familie. Doi membrii de familie înscriși, doi admiși. Pentru doamna în cauză am stat cu mare grijă pentru că e foarte cumsecade și foarte dedicată școlii. Chiar și după ce a devenit inspector a continuat să aibă 14 oare de predare remunerate în timpul orelor de program de la Inspectoratul Școlar. Deci, era normal să ne dorim ca și soțul dânsei, respins la concursul de obținere a gradației anul trecut, să obțină anul acesta beneficul financiar meritat conform poziției.

Vă spun sincer, nu am eu timp să scriu câte fac acești oameni în fiecare zi …pentru că ei pot !

Violeta Moraru

 

1 thought on “Sub deviza „Pentru că putem! „, Palcău Daniela mai calcă o dată legea în picioare”

  1. Criteriile de acordare a gradațiilor de merit sunt „rezolvate”cu hârtii, decupaje, poze și influiențe politice. Păi ce mai vreți? „Noi și-ai noștri!”…Ne considerăm un stat democratic! Și cine știe ce-i aia democrație. Orice concurs trebuie să respecte acest criteriu fundamental. Criterii fără ambiguități, punctaj discutabil și trafic de influiență. Câți membrii și simpatizanți și de la ce partide sunt câștigătorii. „Bravos națiune! Halal să-ți fie!” Apropo mai e sindicat? a, „sunt aici dar am servit și eu”. Deci despre DREPTATE nici nu mai poate fi vorba!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *