Fără categorie Local

Inspectoarea Palcău Daniela, perfecționează haosul din sistem

Miez de zi, căldură mare, în curtea Inspectoratului Școlar de la Buzău lume multă. Se aduceau lucrările de la centrele de examen la Evaluarea Națională.

Evident, toată lumea a terminat la aceeași oră, motiv pentru care, cu mici excepții, toată lumea a ajuns la aceiași oară. Cum toată lumea a ajuns la aceiași oră în instituție învălmășeală grea. După ce că o parte dintre șefii de centru au alergat după etichete și alte daravele pentru că după dezorganizarea centrelor de examen, pentru ca ele să arate după interesele inspectoarei general, acum transpirau stând pe loc. Însăși inspectoarea general lua toate lucrările și cotrobăia prin ele de parcă tot căuta ceva. Parcă le corecta la prima mână. Evident, beștelea directorii ca nu cumva să pară că e în căutări, ci că face verificări.

Exista o comisie și nu o persoană, iar teama inspectoarei că nu va fi recunoscută ca șef nu justifică anularea rolului unei comisii de examen, dar ….

Și apoi …la câți inspectori de management sunt – la Buzău sunt pe acest post câți sunt în Vrancea, Galați și Brăila la un loc ….- dacă nu era nimic de căutat …

Însă a fost ca la alegeri. A fost ca atunci când românii din diaspora au fost împiedicați să voteze și la coadă au tot stat de vorbă între ei, au avut timp să-și sune neamurile și au produs o surpriză atât de mare încât, la Buzău spre exemplu, au trimis lăutarii acasă.

În curte la ISJ Buzău nu au mai fost oamenii surprinși. Au realizat pe cine au în față și ce poate. Au avut totuși timp să se plângă că …Daniela Palcău, după ce a creat un haos la examen schimbând centrele de examen fără să se consulte cu cei care se pricep, pe ton strigat le-a cerut să-și facă deja demisa, ca să răspundă pentru pentru ceea ce se va întâmpla.

Cum prin curte erau directori buni și profesori cu experiență, nu le-a picat prea bine atitudinea și nici nu au înțeles mai nimic din incoerența șefei de la ISJ, care le voia capul, dar nu a putut să le prezinte înnodat ce dorește de la ei și de ce așa.

Nu e bună așteptarea, deci. Le vin oamenilor idei. Spre exemplu, un director se minuna cum s-a făcut tragerea la sorți. În loc de să fie anunțat momentul cu 72 de oare înainte, ca orice altă convocare, s-a făcut cu câteva ore înainte. Nu dăm numele celui care se minuna pentru că imediat i-ar aplica un șefa un perdaf, precum directorului de la Ulmeni.

 

În fine, pentru convocarea tardivă nu aduc critici. Poate că a fost nevoie de viza partidului, iar partidul l-a delegat pe Petre să citească și la dânsul a durat, însă, despre atitudine putem vorbi, pentru că atitudinea spune totul, iar atitudinea în fața profesorilor și directorilor demonstrează că pălăria pe care partidul i-a dat-o Danielei Palcău este atât de mare încât nu-i pică doar pe ochi, ci se oprește direct în omoplați.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *