Fără categorie

Rolul și acțiunea loțiunilor de protecție solară

 

Utilizarea cremelor de protecție solară are o mulțime de beneficii, cum ar fi:

Previne apariția arsurilor solare
Previne apariția petelor pigmentare
Reduce efectul de îmbătrânire a pielii
Reduce riscul de cancer de piele
Contribuie la bronzarea uniformă și de lungă durată.
Când se aplică loțiunea solară

Aplicarea loțiunii cu factor de protecție solară trebuie să facă parte din rutina noastră zilnică de îngrijire a pielii.
E important să ai tot timpul la îndemână un produs din această categorie și să îl folosești de fiecare dată când ieși din casă. În plus, trebuie să menționăm un aspect esențial: radiațiile ultraviolete sunt prezente într-o cantitate mai mică sau mai mare în orice anotimp, de aceea crema cu factor SPF se aplică pe toată durata anului și nu doar în sezonul cald.
Mai mult decât atât, dacă folosești produse pe bază de acid glicolic sau care conțin
retinoizi, cu atât mai mult este nevoie să respecți regulile de aplicare a loțiunii cu SPF. Produsele menționate conțin substanțe care pot genera o fotosensibilitate a pielii.
În ceea ce privește momentul zilei în care ar trebui să folosim acest produs, este ideal să o facem dimineața, înainte cu jumătate de oră de a ieși din casă. Dacă vrei să elimini această perioadă de așteptare alege produse pe bază de dioxid de titan și oxid de zinc care formează instant un strat protector pe piele.

Frecvența aplicării cremei de protecție

Frecvența aplicării cremei de protecție este o altă preocupare care necesită clarificări. Dacă ai aplicat produsul dimineața, după duș, și mergi la birou sau în orice alt spațiu închis, nu va fi nevoie sa reaplici protecția solară până la sfârșitul programului când te vei expune iar la razele soarelui. Însă, dacă ai o zi în care îți vei petrece majoritatea timpului afară, va fi necesar să reaplici produsul pe piele. Motivul este cât se poate de simplu: substanțele active din formulele cremei de protecție se descompun sub acțiunea razelor de soare.
Așadar, în situația în care petreci mai multe ore în mediul exterior, refolosește crema de protecție o dată la două ore. Dacă transpiri sau înoți, poți crește frecvența aplicărilor. Dacă utilizezi un produs rezistent la apă, trebuie să știi că vei beneficia, însă, de doar 40 de minute de protecție după ce ai ieșit din piscină.

Andreea Lică, Iris Magazin/www.irispharm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *