Editorial

Riscurile nebănuite ale iodului

S-a terminat cu vaccinul a început cu iodul! Probabil, vaccinul ar fi avut mai multă cătare dacă era lăsat pe mâna specialiștilor. A fost acaparat tematic de către politicieni, iar unii dintre ei chiar au simulat sau au mințit că se vaccinează. Ceea ce pentru oameni a fost spaimă, pentru cei care au făcut achiziția a fost business.

Iodul are aceeași soartă. Deja sunt români se întreabă dacă este cu adevărat iod în cutiile pe care scrie iodură de potasiu, sau e altceva. Ieri am participat la o asemenea discuție.

Interesul lui Ciolacu este major în gestionarea personală a pastilelor, atâta vreme cât firmele pe care le controlează prin interpuși au primit exclusivitate în foarte multe zone. De ce vrea să ruleze totul prin firmele lor, indiferent de localitate și de distanțele pe care pacienții ar trebui să le parcurgă? De ce a desemnat Ministerul Sănătății doar anumite farmacii și pe toate din grupul lui Ciolacu?

Dacă la toate aceste dubii se mai adaugă și faptul că pacientul nu are acces la termenul de expirare al produsului sau la modul efectiv de eliberare a celor două comprimate din blister ….teama de bomba atonică, va fi bătută de teama de înșelăciune.

Rafila l-a servit pe Ciolacu și a creat panică. Și l-a mai servit și altfel pe Ciolacu: a făcut un sistem de distribuție care nu este deloc transparent, care are rolul de direcționare spre farmaciile lui Ciolacu și care e ușor de fraudat, deoarece rețete pe care se prescrie Iodura de potasiu sunt fără serie și fără alt sistem de control (rețete albe).

Paul Negoiță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *