Local

Rețeaua Ritmico a inaugurat astăzi la Buzău o nouă clinică specializată în cardiologie și a lansat Programul de screening cardiac gratuit în județ

Rețeaua națională Ritmico a inaugurat astăzi și la Buzău, pe strada Stadionului, nr. 7, lângă Spitalul Județean de Urgență, deschiderea unei clinici medicale specializată pe investigarea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare. „Vom lansa și Programul de screening cardiac gratuit pentru buzoieni (electrocardiograme gratuite, doar cu buletinul) și vom discuta despre răspândirea afecțiunilor cardiovasculare la noi în țară”, se menționează într-un comunicat al companiei medicale.
În România numărul deceselor cauzate de afecțiunile cardio-vasculare este peste media europeană. Se întâmplă pentru că mulți dintre cei care ar avea nevoie de un diagnostic corect și soluții de tratament eficiente fie locuiesc în orașe în care accesul la servicii medicale de calitate este greu, fie se tem sau amână să meargă la medic până când este foarte târziu.
Proiectul Ritmico și-a propus corectarea acestei situații prin deschiderea unor clinici mici, cu câteva cabinete medicale dar cu aparatură complexă și specialiști de top, în mai multe orașe de dimensiune medie și mică. Se dorește astfel să se vină în întâmpinarea pacienților cu afecțiuni cardiace și să li se ofere o abordare integrată a medicinei cardiace, respectiv investigații și diagnostic verificate de o echipă multidisciplinară, fără ca pacienții să mai fie nevoiți să treacă prin cabinetele mai multor specialiști.
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *