Fără categorie

Remedii naturale împotriva răcelii

 

 

 

          Răceala este o afecţiune de sezon destul de năbădăioasă, care este însoţită de dureri de cap şi de gât, nas înfundat, febră, tuse seacă sau productivă, dureri de muşchi şi o stare generală de disconfort. Există totuşi  o multitudine de remedii naturiste care ajută la vindecarea răcelii.

 

          De exemplu, lămâia nu trebuie să lipsească din tratamentul naturist al răcelii şi gripei. Bogată în vitamina C, lămâia întăreşte sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte cu boala. Poate fi folosită în ceaiuri sau o poţi bea sub formă de limonadă îndulcită cu două linguriţe de miere.

 

          Printre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru răceală şi gripă se numără măceşele şi cătina. Dintre toate fructele, cătina conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decât măceşul şi de aproape zece ori mai mult decât citricele. Pentru întărirea sistemului imunitar, consumaţi măceşele sub formă de pulbere, ce poate fi înghiţită cu puţină apă, în doze de câte o jumătate de linguriţă, de trei-patru ori pe zi, între mese. Pentru ca vitamina C să se păstreze, puteţi pregăti un macerat la rece.  Astfel, la o cană de apă rece se pune o linguriţă de pulbere de măceşe, se lasă de seara până dimineaţa, apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere.

 

          De mare ajutor în caz de răceală şi gripă sunt şi tinctura de propolis şi echinaceea. Tinctura de propolis se consumă câte o linguriţă, dimineaţa şi seara, cu puţin ceai, în timp ce echinaceea se foloseşte sub formă de extract, tinctură sau capsule. Acestea se administrează încă de la debutul gripei şi până la ameliorarea simptomelor.

 

          De reţinut! Echinaceea este contraindicată copiilor sub 2 ani, persoanelor alergice, precum si a persoanelor cu boli autoimune.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *