Editorial

Primarul Toma și-a amintit de consilieri

Am urmărit câteva minute interviul pe care l-a dat primarul Toma la Campus. Minte frumos, ceea ce evident știam și nu era nevoie să pierd vremea să revăd.

Mi-a atras atenția că Toma a început să-și amintească de consilieri, atunci când a fost întrebat de proiectele blocate. Este pentru prima dată. Până acum consilierii nu au fost decât o masă informă, pusă să voteze la comandă. Rolul lor deliberativ, de șefi ai primarului, în definitiv, nu a existat.

Nu e mare lucru să-i scoată vinovați pentru că au votat, așa cum pare că se exprimă primarul Toma. Consilierii nu l-au cenzurat niciodată pe Toma pentru că nu au avut curajul. Mulți spun că este foarte răzbunător și se tem să-i pună întrebări, motiv pentru care s-a ajuns unde s-a ajuns.

Nici viceprimarii nu o duc prea bine, deoarece Toma nu vrea concurență. Practic mai nimeni nu cunoaște ce votează, iar expunerea publică a proiectelor este înlocuită cu lauda de sine.

Evident, chiar dacă joacă doar rol de pioni, care nici măcar nu verifică dacă hotărârea votată iese până la urmă în forma votată, consilierii locali au responsabilitatea lor în ceea ce privește oportunitatea creditelor și cheltuielilor. Sunt oare oportune toate cheltuielile? Evident, nu!

Situația e complicată la Buzău, pentru că în realitate primarul Toma nu este cel umil și dedicat așa cum juca fals în seara aceasta, ci are doar interese persoane, justificare prin sloganuri de amor față de buzoieni.

Când vezi cum au crescut impozitele în acest oraș, realizezi că banii sunt singura plăcere a primarului Toma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *