Editorial

Prefectura care devorează prefecți

Prefectura Buzau este o instituție bântuită. Can toți care au trecut pe acolo au ajuns sa primească ani grei de închisoare pentru fapte de corupție -cazul Beganu-Buleandră e cel mai noul, ori sa se prapadeasca din cauza presiunii doadarelor care veneau din urma. Cum e posibil și de ce? Pentru ca, deși chipurile funcția de prefect este apolitica, in fapt este o funcție asumată de șeful de filiala, care deseamnaza persoane servile sa ocupe postul. Nimic demn și lăudabil in procesul de “selectie”. Slugile sunt preferate și -fie din teama de a nu pierde postul, fie din instinct – ajung sa facă ilegalitați pentru care plătesc zdravăn.
Politicienii care-i pun sa facă matrapazlîcuri nu răspund. Ei nu semnează. Cei numiți o fac și mai târziu trag.
Nu prea a fost prefect care sa nu încalce legea, la Buzau.
Putem sa-l luam pe fiecare in parte. Unii s-au ocupat sau se ocupa de găinării. Alții, precum Beganu sau Buleandră, de mari nenorociri. De ce au ajuns aici și cât din sumele vehiculate le reveneau, doar ei știu. Plătesc totuși pentru incapacitatea de a apune ….nu mituotorilor sau celor care i-au numit.
Realizati, acum, când ploua torențial, ce ar fi însemnat 5000 de hectare furate și defrișate?! Apa mai lua 5000 și oamenii ar fi plâns in pumni, in timp ce presa plătită ar fi dat vina pe Dumnezeu sau, mai laic, pe soarta.
Iar dacă unii politicieni venali rămân in funcție încă 4 ani, buzoienilor le dispare și Cloșca de pe oua. Lăcomia a ajuns atât de mare, încât viața oamenilor, gospodariile lor, sunt jucate la ruleta de tot felul de golani, care dacă nu sunt prinși la timp, distrug irepabil.
Retocedarile sunt cauza multor dosare de prefect și subprefect. Modul in care s-au făcu la Buzau da Instituției Prefectului izul unui loc bântuit de răufăcători sau servili, care, in loc sa lucreze pentru buzoieni, au acționat doar in interesul stăpânului politic, care după ce i-a folosit i-a abandonat in ghearele sortii și după cum vedem soarta nu le-a fost deloc blândă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *