Editorial

Plângerea penală a lui Toma este problema reală a buzoienilor?

Dragnea, cel căruia Ciolacu îi punea în cârlig iar Toma îi scanda osanale pe la mitinguri, ne sfătuia să nu ne luăm după fentă. Nu am scris nimic despre plângerile sau dosarele penale ale lui Toma, deschise înainte să fie primar sau după, pentru că sunt aspecte personale, iar atâta vreme cât nu există o hotărâre definitivă a unei instanțe, discuția are relevanță redusă.

Deci bucuria nemăsurată transmisă prin oamenii din presa locală privitoare la clasarea dosarului penal deschis pentru lucrările de pe Transilvaniei și Unirii, e manipulare. Nu știu dacă plângerea penală a fost sau nu făcută cu motivat, argumentat, conform Codului penal, etc. Probabil că nu, atâta vreme cât răspunsul se afirmă că a venit rapid. Putea să fie chiar un joc de imagine, la capătul căruia să fie spălat la imagine nițel primarul. Ori, probabil,  din această lucrare nu se vede nimic în zațul administrativ. Sau poate ….deși asta nu o cred!

Așadar, plângerea penală și eventualul dosar sunt cea mai mică problemă a buzoienilor. Dacă era fraudă nu era problema buzoienilor pentru că se impunea recuperarea banilor de la cei vinovați. Dacă însă au fost încălcate proiectele noi toți suntem buni de plată. Primarul a hotărât fără noi, ne-a amețit că ia fonduri europene, iar acum se lucrează pe datorie, datorie ca fi plătită din bugetul primăriei. Deci, acum e problema noastră, a buzoienilor. E problema noastră pentru că se fac lucrări care nu erau oportune – pe Unirii, în special -, că dispar locuri de parcare, că se închid firme locale, cu locuri de muncă cu tot.

E o fentă povestea cu dosarul penal. Ieșim din fentă atunci când se va relua finanțarea proiectelor din alți bani decât ai noștri. Până atunci suntem buni de plată, pentru că Toma a încurcat marfa cu ambalajul și Buzăul cu Ținteștiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *