Editorial

Petre de la Consiliul Județean sau avalanșa analfabetismului în politică!

Specia de lupi politici tineri de la Buzău are tot felul de exemplare, care mai de care mai tarate moral. Din spusele colegilor de partid, Petre Adrian este unul dintre personajele cele mai amestecate. Da, amestecat e termenul.

De când se visează Președinte de Consiliu Județean, deși profesional nu trece de genunchiul broaștei – nu este clar dacă are o profesie, ce știe să facă și dacă în afara isprăvii cu furtul bujiilor a mai făcut ceva notoriu -, omul are pretenții.

Este interesant cum a reușit să ajungă la a al doilea mandat și cu ce s-a ocupat, în afară de de jonglarea vorbelor și a combinațiilor – la care amicii spun că e priceput, pentru că a avut de la cine învăța – , e clei!

Petre, din câte deduc, este tipologia personajului care promite, trage sfori prin spate și se crede inteligent. Se pare că în ultima vreme, pe lângă influența pe la angajări în sistemul sanitar – la CFR auzeam de așa ceva – și-a descoperit o afinitate pentru învățământ, unde este mare făcător de învățătoare, profesoare, directoare și …chiar inspectoare.

Cum orice tânăr cu perspective vrea să-și facă rețea, acum lucrează la una: e preocupat cum să școlească ceva persoane în zona sanitară, servind niște primari pe care să-i facă datori și apoi să continue plasarea, mai departe, spre slava …partidului. Grup …nenicule!

A fost o surpriză să aflu cu ceva timp în urmă că sare cu traficul de influență și peste gardul Inspectoratului Școlar, ceea ce, evident, m-a uluit.

Dragi părinți, dragi copii, de aici vine necazul locului și al țării. Învățați, munciți și vine unul ca Petre care vă decide soarta! Dacă dădea examen de admitere pe postul de la Consiliu, rămânea muncitor necalificat în Italia. Cum nu a fost așa … conduce prin interpuși politici învățământul.

Amicii se amuză de profesorul Petre spunând că de o vreme are un tic verbal și întreabă obsedant: ce mai zice lumea despre mine?

În învățământ ce poate zice domnule Petre? Învață să citești! Și cineva din învățământ mai avea o vorbă: A ajuns fundul cap! Nu se referea la Petre, dar tare bine îi stă vorba aceasta! Nici anatomia nu mai e ce era, de când Petre se ocupă de sănătate și învățământ, e clar!

VM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *