Local

Peste 380.000 de buzoieni sunt așteptați la vot

Peste 380.000 de buzoieni cu drept de vot sunt așteptați duminică, 26 mai 2019, la secțiile de votare amenajate în județ.
În județul Buzău, pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și Referendumul național, care au loc similtan în data de 26 mai 2019, între orele 7.00-21.00, au fost amenajate 426 de secții de votare.
Sunt așteptați la vot 384.885 buzoieni cu vârsta peste 18 ani. Potrivit legii, s-au tipărit cu 10 la sută mai multe buletine de vot decât numărul de cetățeni cu drept de vot, care vor ajunge în secțiile de votare din județ.
Distribuirea buletinelor de vot și a materialelor necesare în secțiile de votare se va realiza în dimineața zilei de sâmbătă, 25 mai 2019.


De menţionat că persoanele netransportabile trebuie să solicite urna mobilă sâmbătă, în cazul în care vor să îşi exprime opţiunile la alegerile de duminică.
Paza secțiilor de votare este realizată de personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv funcționarii publici cu statutul special aparținând Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului.
Întrebări referendum 26 mai 2019
Întrebări referendum 26 mai 2019
Iată care sunt întrebările de la Referendumul din 26 mai 2019, când cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU:
1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *