Local

Peste 100 de copii au participat la concursul de educație rutieră ”Hai la drum, mici pietoni!, desfășurat la Școala Gimnazială Maxenu

Preşcolari şi şcolari mici din judeţul Buzău s-au întrecut în cadrul concursului de educaţie rutieră „Hai la drum, mici pietoni!”, competiție ce s-a desfășurat joi, 23 mai 2019, la Școala Gimnazială Maxenu. Concursul  a fost organizat în cadrul proiectului educaţional „Să circulăm corect!” , desfăşurat în colaborare cu Şcoala Gimnazială Maxenu – Structura Grădiniţa cu Program Normal Maxenu.
Poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, de la Serviciul Rutier Buzău, precum şi de la Secţia de poliţie rurală Costeşti au asigurat supravegherea, coordonarea şi jurizarea probelor pentru cei peste 100 de copii înscrişi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.
Concursul a fost structurat pe două probe. Proba teoretică, ce a constat în rezolvarea unei fişe cu tematică rutieră şi o probă practică, copiii având de parcurs un traseu aplicativ, amenajat în curtea şcolii.
Reamintim faptul că pe tot parcursul anului şcolar 2018-2019 poliţiştii au desfăşurat sesiuni informative în cadrul proiectului, activităţi în care şcolarii mici şi preşcolarii   şi-au însuşit cunoştinţe teoretice, testate în cadrul concursului organizat la Școala Gimnazială Maxenu.
De asemenea, în cadrul concursului au fost jurizate şi lucrări artistice cu tematică rutieră realizate de copiii înscrişi în concurs. 
La încheierea activităţii, toți participanții au primit diplome şi premii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *