Local

Peste 260 de abateri la regimul circulaţiei, sancţionate de poliţişti rutieri în perioada minivacanţei de Revelion

Peste 260 de abateri la regimul circulaţiei, sancţionate de poliţişti rutieri în perioada minivacanţei prilejuită de trecerea în noul an.
Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru combaterea indisciplinei în trafic.Astfel, au fost constatate şi sancţionate 260 de abateri, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 109.340 de lei.
113 dintre şoferii sancţionaţi au fost depistaţi în timp ce îşi conduceau autovehiculele cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, 25 dintre conducătorii auto fiind nevoiţi să predea permisele pentru următoarele 90 de zile.
Cea mai mare viteză – 183 km/h – a fost înregistrată pe DN 2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul autoturismului fiind identificat un bărbat de 43 de ani din Germania.
De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării alte 22 de permise de conducere pentru depăşiri neregulamentare, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau autovehiculelor, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma celor aproximativ 500 de testări efectuate cu aparatul etilotest a fost indicat consumul de alcool în opt situaţii.  În funcţie de valoarea indicată de etiloteste, în şase cazuri s-au întocmit dosare penale iar în alte două situaţii s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
Cea mai mare valoare a fost indicată în cazul unui bărbat de 46 de ani din Poşta Câlnău, depistat în trafic, pe raza localităţii de domiciliu, având o concentraţie alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *