Local

Percheziții la persoane bănuite de proxenetism și spălare de bani, în Râmnicu Sărat

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au efectuat şapte percheziţii la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani. În urma percheziţiilor efectuate, de la locaţiile verificate au fost ridicate importante sume de bani (19.000 de euro şi 1300 de dolari), mai multe dispozitive electronice (3 laptopuri, 20 de telefoane mobile şi două unităţi centrale), arme albe (bâte, sabie, macete), două autoturisme de lux precum şi aproximativ 200 de grame de materie vegetală în formă vrac susceptibilă a avea efecte psihoactive.
La data de 6 mai a.c., polițiștii râmniceni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat şapte percheziţii în judeţele Buzău şi Ilfov, la mai multe imobile aflate în proprietatea unui buzoian de 38 de ani şi a unei femei de 65 de ani, din Râmnicu Sărat. Din cercetări a reieșit faptul că, din 2010 până în prezent, doi buzoieni ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția, în tări din Uniunea Europeană, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes. Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux.


Activitățile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.200.000 de euro.
În urma acestei acțiuni, 20 de persoane au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Rm. Sărat pentru cercetări, printre care şi buzoianul de 38 de ani, care a fost depistat în urma punerii în executare a unui mandat de aducere cu pătrundere în locuinţă.
Totodată,  în vederea recuperări prejudiciului va fi instituit sechestru asigurator pe trei dintre imobilele deţinute de bănuit.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, ambele din cadrul Poliției Române.
La activități au participat, pe lângă polițiștii buzoieni, polițiști din Ilfov şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău, se arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *