Fără categorie

Pe Maria lui Axinte …o găsești la …trei morminte

Nu mică mi-a fost mirarea când in locul bannerului comercial al firmei unde lucrez, noaptea, ca Hoții, niște …cadindati și-au pus fetele. Sub ele scrie ca ei sunt pro Buzau. Cum oare e asta, când, prin tupeu, au ocupat cu fetele de vesnici consumatori ai bugetului local și national, imaginea unei firme care chiar e bun contribuabil.
In fine, am înțeles ca deși doamna era mai la vale pe un alt catafalc de fier, a insistat sa-și așeze narcisist buclele și peste anunțul unei societăți cu care nu a știut sa fie corecta.
Cum nu știam exact cum e cu formațiunea respectiva, văzând ca este “aproape de oameni”, am căutat numărul și am sunat-o. Am vrut sa văd dacă e doar poza, sau vorbește. Evident, e aproape de unii oameni, cei din Gașca. Nu a răspuns. După insistente ..a răspuns soțul și …a dispărut rapid, in spatele cortinei unde am aflat ca a stat o viața, cu urechea lipita la receptoare, iar unii ca mine l-au plătit.
Nervoasa pe situație, pe obrăznicie și pe minciuna, am căutat sa îndemn pe oameni sa nu-și murdărească ștampila pe numele ființei despre care aminteam.


Ghinion, aflai ca doamna – aflată acum după boscheți in fotografia mea – nu e la “ echipa” unde se afișează. E la alta pe lista. Aici e doar așa, sa apăra in poza. Sa se simtă bine dupa un fotoshop. Deci, penalizează-o dacă ai cum sau pricepe ceva din fraternitatea celor care vor sa păcălească populația, dacă ești simplu plătitor de taxe, ca mine.
Fie acolo, oricum, nu au lăsat nimic solid in spate. Nimic pentru oameni. Nimic curat. Pierdere de bani și timp …și umor involuntar. Migrația femeii despre care vorbesc – e prea mult sa-i mai spun și numele – îmi amintește de o “ zicere “ de la Săpânța: pe Maria lui Axinte o găsești la trei morminte….Cam așa o găsiți sa o ștampilati, dacă aveți cea mai proasta zi din viața și vreți sa va răzbunați pe noi.

Violeta Moraru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *