Local

Parcarea la Mamaia și parcarea la Buzău

I se atrage atenția primarului Toma că a distrus zeci de firme locale de câțiva ani. Evident, nu-l interesează pentru că banii și comenzile vin din alte parte. E vizibil că e al altora nu al buzoienilor. Povestea cu asfaltarea este pentru cei care vor să se mai amăgească singuri. Comunele din județ arată mult mai bine, ceea a și determinat un exod al orășenilor către sate. Buzăul pierde oameni, pierde firme, pierde locuri de muncă pentru că primarul Toma a pus biruri peste biruri, a blocat orașul cu fanteziile proprii și a jucat prost cu organizarea locurilor de parcare.

Întâi de toate a impozitat cu sete și retroactiv – ceea ce nici în sectorul 1 din București nu s-a întâmplat – toate spațiile comerciale. Sumele au fost enorme și au ajuns pe mâna primarului și a camarilei. Apoi a ridicat prețurile la utilități, serviciile companiei de apă fiind pe locul doi pe țară ( suntem și noi sus undeva, iar aici chiar am bătut Parisul, la costul apei). Mai apoi, cu mânie proletară  a pus bir pe locurile de parcare. Parcarea la Buzău nu e taxă, e bir. Lași ceva de pe tine să poți plăti, în cazul fericit în care găsești unde!

Am tras zeci de semnale de alarmă că nu e normal să te lauzi cu construcția unui oraș jupuind locuitorii. Așa a făcut și Ceaușescu, personaj istoric pe care Toma îl iubește atât de mult pentru că i-a dat o fabrică de falimentat, poduri de văruit, etc.

Nu e sănătos economic să pui biruri pe oameni. Taxele de parcare au crescut costurile produselor din Piața Centrală și alungă cumpărătorii de la comercianții noștri. Respectând proporțiile, priviți ce se întâmplă la Mamaia. Au făcut asfalt, au făcut frumos și e gol. Aceiași direcție are și Buzăul, iar scăderea îngrijorătoare a celor care locuiesc și muncesc aici are ca vinovat și pe primarul Toma, fost senator PSD și primar la al doilea mandat, perioade în care exodul buzoienilor a fost maxim. Pentru cine se mai laudă că face asfalt și poduri, dacă buzoienii fug?!1 thought on “Parcarea la Mamaia și parcarea la Buzău”

  1. Bună comparația, paralela cu Mamaia este elocventă, dar ce să facem noi buzoienii!?! singura șansă rămâne ȘTAMPILA de vot, dacă nu ne orientăm!!! rămâne să tragem targa pe uscat. Primarul unei localități trebuie să îmbunătățească viața locuitorilor/firmelor, deja după 6 ani cu Toma, marea majoritate, ne chinuim, tragem targa pe uscat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *