Național

Orban anunta ca este gata sa infiinteze un nou partid: „Echipa de conducere nu mai are nicio legatura cu spiritul liberal, cu cultura, traditia, democratia interna”

ostul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a anuntat, duminica seara, la Realitatea Plus, ca in momentul in care va fi „convins ca PNL a devenit o carcasa care nu mai are nici o legatura cu partidul istoric sunt gata sa creez o constructie politica care sa continue Partidul National Liberal”.

„Cand voi fi convins ca PNL-ul a devenit o carcasa care nu mai are nicio legatura cu partidul istoric, sunt gata inclusiv sa creez o constructie politica care sa continue trecutul Partidului National Liberal, pentru ca in momentul de fata cei care conduc azi partidul nu au nicio legatura cu PNL si nu au nici legatura cu lucrurile in care eu cred. Intotdeauna am sustinut lucruri fundamentale care au facut parte din istoria PNL si nu avem dreptul sa renuntam”, a declarat Ludovic Orban.

El a mentionat ca, dupa „ce s-a intamplat duminica trecuta la congresul PNL”, se intreaba daca ”mai are ce cauta in acest partid”.

„De duminica, echipa de conducere aproape ca nu mai e PNL, nu mai are nicio legatura cu spiritul liberal, cu cultura, traditia, democratia interna. Ce s-a intamplat la Congres pe mine m-a marcat profund si m-a facut pentru prima oara sa-mi pun intrebarea daca mai am ce sa caut in aceasta gasca care a calcat in picioare lucruri fundamentale in democratie. Votul nu a fost liber, au fost 4 sisteme de control. A fost un cosmar, eu asa ceva n-am trait in 31 de ani. Pentru mine toti cei care au implementat un astfel de sistem reprezinta un pericol public pentru democratia romaneasca”, a declarat Orban.

”Cu siguranta am un viitor in viata publica din Romania”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *