Național

Ciolos anunta ca vrea sa treaca PNL pe locul doi: „Principalul obiectiv este sa devenim principalul partid pe dreapta. USRPLUS va creste in urmatorii ani”. Ce masuri va lua presedintele USRPLUS

Presedintele USRPLUS, Dacian Ciolos, a anuntat, duminica dimineata, ca principalul obiectiv al USRPLUS este „sa devenim principalul partid pe dreapta”. 

„Principalul obiectiv este sa fim pregatiti pentru 2024, sa devenim principalul partid pe dreapta. Asta inseamna ca trebuie sa crestem partidul, sa il intarim si din punct de vedere al vocii publice, si din punct de vedere al numarului de membri. Asta inseamna sa consolidam filialele, sa constituim filiale noi, sa aducem membri noi, sa ne organizam in asa fel incat alesii nostri, la nivel local, sa primeasca mai mult sprijin din partea partidului, pentru ca ei sunt vocea USRPLUS la nivel local si, evident, vom vedea in perioada urmatoare, zile, saptamani, daca reintram la guvernare sau in opozitie, in functie de asta vom vedea cum ne organizam prezenta publica la nivel national ca sa putem sa ne sustine prin parghiile pe care le vom avea, fie doar in Parlament, fie in Parlament si Guvern, obiectivele pe care ni le-am stabilit in campanie”, a declarat Dacian Ciolos, intr-o conferinta de presa.

„Nu vom face niciun compromis impotriva obiectivelor pe care le-am promis. Vom intra la guvernare doar daca vom face reforme, asta va fi USRPLUS, va creste in urmatorii ani, va reprezenta acea parte a electoratului care vrea modernizare, reforme, democratie, care vrea o viziune liberala, care nu-i e teama de provocari si cauta solutii”, a adaugat Ciolos.

El a subliniat ca USRPLUS nu il mai accepta pe Florin Citu in fucntia de premier.

”Daca motiunea trece, inseamna ca premierul Citu nu mai e premier, iar presedintele ar trebui sa invite partidele la discutii. Astepta urmarea procedurile prevazute de Constitutie. Daca vom fi contactati de PNL, suntem dispusi sa ne consultam, dar cred ca presedintele va face primul pas. Evident ca asteptam sa ne caute presedintele, nu avem noi ca obiectiv sa construim o majoritate in jurul unui premier USRPLUS. (…) Premierul, pe care PNL este indreptatit sa il propuna, trebuie sa lucreze in echipa, nu sa fie vataf”, a mai spus Ciolos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *