Local

OFICIAL! Epidemie de gripă în România

În România este, oficial, începând de miercuri, epidemie de gripă, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii, a anunțat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Potrivit ministrului Sănătăţii, această formă de gripă are forme de manifestare uşoare şi medii. ”Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării, chiar dacă la intensităţi diferite. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme uşoare şi medii de manifestare, tulpina inclusă în vaccinul achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi în vaccinurile din România”.
Referitor la școli, acestea nu se închid, dar „Inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%”, a declarat ministrul Sănătății
Medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balş din Capitală, a subliniat că igiena personală este cea mai importantă, spălatul pe mâini cu apă și săpun și purtarea măștilor fiind esențială. De asemenea, medicul face un apel ca oamenii să nu meargă cu copiii la mall și în zone aglomerate: „Dacă tot vine vacanța și îi scoateți din colectivitate, nu vă mai duceți copiii la mall.”
„Nu cerem populației decât să respecte măsurile recomandate de specialiști„, spune Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *