Național

Noi reguli pentru pensionarii din Poliție

Este informația momentului pentru cei care vor să iasă la pensie. Este vorba despre polițiști și militari, a căror pensie ar urma să scadă dramatic. Pe principiul contributivității, pensia polițiștilor și militarilor ar ajunge undeva la 1.900 de lei. Măsura este prevăzută în PNRR, iar autoritățile au fost presate de la Bruxelles să o aplice mai repede.

Dacă vor ieși la pensie înainte de adoptarea noii legi, aceștia ar putea beneficia de o pensie de serviciu, care ar fi, în medie, de circa 4.000 de lei. Pe noua lege însă, pensia se va înjumătăți, astfel că scapă cine poate.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, a declarat, pentru național.ro, că nu crede că se va aplica retroactiv.

Polițiștii și militarii vor ieși la pensie pe capete

„Cei care au intrat în plată cu o pensie, înseamnă un drept câștigat. Sunt mai multe decizii ale Curții Constituționale care spun că, dacă salariile pot suporta reduceri, pe anumite intervale de timp, justificat de situația economico-financiară a țării, la pensii nu se poate interveni. Dacă se va trece pe contributivitate, polițiștii, dar și militarii, vor ieși la pensie pe capete”, a arătat Cosmin Andreica.

El a explicat că orice discuție care a vizat modificarea condițiilor de pensionare a determinat plecări masive din sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *