Local

Ministrul Culturii urecheat gramatical de un buzoian

Spiritul de haită s-a manifestat atunci când primarul Toma a fost urecheat de buzoieni pentru halul în care a ajuns infrastructura rutieră a Buzăului. I-au sărit în apărare fârtații din partid. Romașcanu, cumătrul lui Ciolacu și fiul fostului procuror comunist cu același nume, actualmente șef  la Ministerul Culturii, i-a sărit primul în apărare, mulțumit fiind de cozile de la semafoare menite să scoată din buzunarul buzoienilor mai mulți bani și să le dea de treabă în viață.

I-a sărit lui Toma în apărare cu un text pretențios, rostit cu morga unui om chinuit de de atâta importanță națională. Nu mai punem în discuție imoralitatea susținerii pentru că i-am cere prea mult lui Romașcanu, însă eroarea de scriere i-a fost taxată de buzoieni. Unii l-au urecheat, iar  Ionuț Sorin i-a și explicat:

De fapt, în cazul de față corect e de mult, nu demult. Dar, na, gramatica n-are legătură cu cultura …

Jurnaliștii au avut umor sau slugărnicie, după caz, și l-au preluat așa cum a scris pe Facebook. Doar unul singur a avut curajul să-l corecteze, profesor de Română fiind.

Oricum, cândva, demult, Ministerul Culturii avea miniștrii …

Ne cerem scuze Domnule Ministru că am îndrăznit să scriem cele de sus, deși am observat că sunteți o lumină culturală. Sper că nu ne purtați pică!

MN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *