Media Politic PSD PSD Buzău Recente

Marcel Ciolacu refuză să răspundă pe ce cheltuie banii publici

Marcel Ciolacu conduce PSD de la finalul anului 2019, dar în mandatul său a refuzat în mai multe rânduri să răspundă solicitărilor formulate în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Imagine din Parlament cu liderul PSD, octombrie 2021.

Partidele mizează că reprezentanții societății civile sau jurnaliștii care solicită informații de interes public renunță, deoarece procesele durează ani de zile.

Ovidiu Vanghele de la Centrul pentru Investigații Media a câștigat și el, definitiv, un proces cu PSD prin care solicită informații despre mitingul organizat în 2018, în perioada lui Liviu Dragnea. Procesul l-a câștigat, datele nu le-a obținut însă.

„PSD refuză să îmi dea documentele. Nu am primit ce am solicitat”, a declarat Vanghele pentru Europa Liberă. Trei instanțe din România au decis că PSD trebuie să ofere datele cerute, conducerea din Kiseleff a încercat să dea alte informații.

În consecință, Ovidiu Vanghele își continuă demersul în instanță pentru a obliga PSD să îi pună la dispoziție informațiile solicitate. Totul în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

AUR sau PLUS au oferit toate informațiile după ce au fost date în judecată. Nu același lucru se întâmplă în cazul partidelor mari: PSD și PNL. Ele au angajați avocați, plătiți tot din banii publici, pentru a le apăra cauza.

PSD a susținut în proces, conform lui Ovidiu Voicu, că societatea civilă face „un abuz” când cere asemenea informații.

Articolul complet poate fi găsit AICI.

La Buzău situația este și mai gravă. Presa locală, în proporție de 99% este cumparată de Ciolacu și Toma, primarul municipiului reședință de județ. Despre acest aspect vom vorbi în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *