Fără categorie

Lipsa locurilor de parcare a aglomerat excesiv străzile Buzăului și întinde nervii buzoienilor la maximum

Cu ceva timp în urmă te deplasai și stăteai liniștit deoarece erai sigur că ai unde opri mașina. Nu stăteai cu grija caracatiței sau a plății parcării, ceea ce, pentru un oraș ca Buzăul, era perfect.

Între timp, orașul a fost aruncat într-un haos fără de sfârșit. S-au sacrificat sute de locuri de parcare pe motiv că s-ar fluidiza traficul.

Efectul a fost însă invers. Traficul s-a aglomerat, tocmai pentru că buzoienii trebuie să-și caute un loc de parcare și pentru că, efectiv, nu mai au unde să oprească, pentru că străzile cele mai largi au fost îngustate.

Au apărut semafoare peste semafoare, la care aștepți, fără ca să fi fost de fapt nevoie.

Toate acestea costă timp și bani. Costă timp, pentru că timpul șederii în trafic s-a dublat. Costă bani, pentru că stai blocat în trafic, cu motorul oprit.

Buzăul se află într-un cerc vicios, creat de organizarea fără logică a traficului. Buzoianul își consumă banii, timpul, dar și sănătatea, pentru că nivelul de poluare urbană a crescut direct proporțional cu scăderea vitezei de deplasare, pe un traseu anume. Dimineața, la 6.50, când plec la serviciu am ajuns să ocolesc atât de mult și să aștept la atâtea semafoare, încât parcurg traseul în 35 de minute și nu în 5, ca altă dată. 35 de minute înseamnă poluare, timp pe care-l foloseam muncind și producând ceva și …. evident, uimire. De ce așa?!

La toate aceste inconveniente legate de deplasarea la muncă , se mai adaugă și moartea micilor comercianți, care mă afectează. Nu-mi place aerul de Mall și nici atmosfera de hangar în care sunt nevoit să respir aer asemenea unui intubat. M-am simțit mereu bine lângă cei din jurul meu, dar …. greu de ajuns. Nu ajungem tocmai la ei, cei care aduc bani la bugetul local, ci suntem forțați să cumpărăm de la firme care doar folosesc consumatorul român, pentru a duce profitul în alte părți, sau pentru plasa marfa din alte industrii.

Din păcate, micii comercianți, buzoienii noștri, și-au pierdut clienții pentru că aceștia fie nu au unde parca, fie vor se evite costul exagerat al parcărilor din centrul Buzăului.

De ce am ajuns aici? De ce s-a transformat tot ceea ce era simplu și firesc, în coșmar și ruină?

Brazii, gazonul, bordurile, asfaltul, nu au adus pic de confort în viața oamenilor, care oricum erau stresați de probleme lor. Acum mai au, peste grija zilei de mâine, și grija cum ajung mâine unde am treabă, cât îi costă și ajungă și unde vor lăsa mașina când ajung.

https://paulnegoita.ro/2023/03/26/lipsa-locurilor-de-parcare-a-aglomerat-excesiv-strazile-buzaului/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *