Internațional Justiție Recente

Interdicție de călătorie pentru 8.000 de ani. Nu a plătit pensia de întreținere a copilului

„Din 2013 sunt blocat în Israel”, a declarat Huppert, adăugând că el este unul dintre mulți cetățeni străini „persecutați de sistemul de justiție israelian doar pentru că au fost căsătoriți cu femei israeliene”.

Un cetățean australian care locuiește în Israel a primit o interdicție de călătorie pentru 8.000 de ani, pentru neplata pensiei de întreținere a copilului. Bărbatul poate părăsi această țară doar dacă plătește peste 2 milioane de euro.

Noam Huppert, un chimist în vârstă de 44 de ani, care lucrează pentru o companie farmaceutică, nu are voie să părăsească Israelul până la data de 31 decembrie 9999, din cauza unui ordin judecătoresc din 2013, emis după ce fosta soție i-a intentat un proces, potrivit The Guardian.

Instanța a decis că Huppert trebuie să plătească 5.000 de șekeli (aproximativ 1.400 de euro) pe lună pentru fiecare dintre cei doi copii ai săi până când aceștia vor împlini 18 ani. Nu este clar dacă Huppert a făcut plăți până în prezent sau dacă trebuie să plătească întreaga sumă în avans pentru a-i fi retrasă interdicția. Se pare că anul 9999 a fost setat în mod arbitrar de către sistem, deoarece era cea mai mare dată posibilă care putea fi selectată.

Sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *