Justiție Național Recente

Artista Lidia Buble hărțuită sexual de un polițist de la Rutieră

Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT Ploiești alături de un om de afaceri și doi polițiști ai Brigăzii Rutiere, pe care anchetatorii au probat că vedeta i-ar fi mituit cu suma de 900 de lei.

Gandul.ro scoate la iveală stenogramele convorbirilor pe care artista le-a avut, în noaptea incidentului, atât cu agentul de circulație cât și cu un prieten supravegheat de DIICOT Ploiești într-un dosar care privește probleme de siguranță națională. Discuțiile arată, pe viu, cum i-a mituit Lidia Buble pe polițiști, speriată că aceștia ar putea să-i ceară să sufle în aparatul etilotest.

Conform procurorilor antimafia, anul trecut, în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, Lidia Buble se întorcea acasă, la volanul mașinii sale. Era ora 02.32 când artista l-a sunat pe Dragoș Ștefan Presură, un bărbat al cărui telefon era supravegheat de procurori într-un dosar în care este  bănuit de implicare în vânzarea către MApN a unui combustibil care a provocat defecțiuni avioanelor de luptă. După aproximativ 14 minute, dialogul continuă astfel:

STENOGRAME

Lidia Buble: Vai, vine poliția. Leșin!

Dragoș Ștefan Presură: Nu cred!

Lidia Buble: Da, da, da…

Dragoș Ștefan Presură: La tine?

Lidia Buble: Da,da,da… la semafor.

Pe fundal, se aude dintr-o dată și vocea polițistului:

Polițist rutier: Sărut mâinile!

Lidia Buble: Bună!

Polițist rutier: De la Brigada Rutieră vă deranjăm! Permis, buletin, talon, vă rog!

Lidia Buble: Nu am nimic. Am fost doar să iau apă și mă întorc acasă.

Polițist rutier: Sigur?

Lidia Buble: Da! (râde și se adresează lui Dragoș Ștefan Presură) Ăăă… te sun eu imediat?

Dragoș Ștefan Presură: Da, te rog!

Lidia Buble: Hai, te pup!

Câteva minute mai târziu, la ora 02.55, cântăreața l-a sunat din nou pe bărbat. Pornise mașina și se ducea acasă să vadă dacă are bani cash, ca să le dea polițiștilor. Încă nu negociase suma, motiv pentru care l-a consultat în acest sens pe amicul Presură.

Lidia Buble: Băi, nici nu-ți vine să crezi dacă îți zic! Doamne, ce idiot! Deci fii atent! Doamne ferește! Asta pe lângă faptul că…

Dragoș Ștefan Presură: Nu, zic așa: Sta, stai, stai…Zi-mi așa…

Lidia Buble: Nu, vine după mine până acasă să iau cardul să-i dau bani, dacă-ți vine să crezi!

Dragoș Ștefan Presură: Cum îl cheamă?

Lidia Buble: Nu știu cum îl cheamă, dar avea vrăjeală în el, efectiv … deci … ăsta nu știu la ce se aștepta… adică… el… Doamne! Niciodată nu mi s-0 întâmplat așa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimțit și-mi zicea „Ce să facem acum domnișoară Lidia?” „Dă-mi amendă, ce să faci?” „Păi știți, e 2.500 și nu știu cât amenda…” Zic: Ok. Dă-mi amendă. Muream de sete. Ce vrei să fac? Dă-mi amendă!” ”Păi nu amendă… nu v-aș da, poate ne calculăm altfel”. Și zic: „Aaaa, păi zi așa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine. Am luat bani să-mi iau apă, nu mi-am luat bani să…” Și vine mă, după mine ăsta… Doamne, mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu’… nici nu știu câți bani se dă. Eu n-am dat în viața mea șpagă la polițiști. E prima dată, efectiv, ăsta e un puțos d-ăsta de 27 -28 de ani, nu are mai mult de 30 de ani.

Dragoș Ștefan Presură: Da, da, da. Dă-i 500 de lei și spune-i că îi transmite salutări Ionuț Ipate.

Lidia Buble: (râde) Păi eu nu știu cine este Ionuț ăsta, Ipate. Păi și ce poate… să nu sune ca o amenințare, să mă trezesc că-mi dă ăsta amendă…

Dragoș Ștefan Presură: Nu mă, nu. E la la Rutieră și e pe zona asta a Nordului. Ăsta m-a oprit pe mine la un moment dat. Și la fel…omu e…ăăă…băi eu n-am texte de-astea cu ei. M-a oprit, ok, radar, nu știu ce…bine boss, da, oricum eram… adică nu-mi lua carnetu’, nu nimic.

Lidia Buble: Vaiii, dar apropo, știi ce mi-era frică? Pentru că el a coborât din mașină, Doamneee, numai Dumnezeu … nu știu cum l-am luat, l-am îmbârligat, coborâse cu fiola, îmi era că dacă mi-o pune…

Dragoș Ștefan Presură: Da, da. Știu, știu […] Băi, spune-i că ești prietenă cu Ionuț Ipate, să nu-ți pună fiola. Deci orice ai face, să nu-ți pună fiola. Că odată ce ai suflat în fiolă, aia se înregistrează și e foarte complicat să rezolvi.

În continuare, aflată în drum spre casă, ca să ia bani pentru polițiști, Lidia Buble i-a povestit lui Dragoș Presură cum a reușit să-l determine pe agentul de circulație să o verifice cu etilotestul.

Lidia Buble:L-am luat cu vrăjeală. Zic: Tu nu vezi că am trei sticle de apă lângă mine? Muream de sete în casă, nu mai puteam. […] și am deschis o sticlă de apă și am început să beau ca disperata. Zic, mamă, dacă îmi pune ăsta fiola… am luat și o gumă.

Dragoș Ștefan Presură: Ăăăă… poți să le…, mă rog, în cazul tău nu e ultra…nu e prea recomandat…. dar eu… ți-am zis ce mi s-a întâmplat mie chestia asta, știi? Băi, n-am la mine, da, deci dacă vrei dă-mi numărul de telefon, ne vedem mâine. Și mă rog, evident, te duci, pentru că ei îți iau numărul de la mașină și dacă le dai vreo țeapă, ai rupt-o în fericire.

Lidia Buble: Aoleu, Doamne…

Dragoș Ștefan Presură: Și…gen…tu trebuie să te duci acasă să-ți iei cardul și după aia să te duci la bancomat, nu?

Lidia Buble: Am 300 și ceva de lei și mai am în euro. Ori îi dau așa dacă-i convine,  dacă nu, îi zic să mă aștepte sau să mă ducă undeva să scot de pe card să-i dau acuma. Nu stau să…

Ulterior, Lidia Buble a închis telefonul, pentru a putea să rezolve problema cu polițiștii care o însoțiseră până acasă. În scurt timp, artista l-a sunat din nou pe Presură și i-a descris ultima șarjă de avansuri ale agentului din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră.

Lidia Buble: Vezi că era pus pe combinație, dacă ți-am zis! Doamne ferește! deci „Îți dau numărul meu dacă ai vreodată nevoie să…” Nu e nevoie”… „Acum, dacă tot ne-am întâlnit, cred că nimic nu este întâmplător…poate așa a fost să fie, dacă mai faceți prostii… Zic: Eu nu fac prostii”.

Lidia Buble a fost trimisă în judecată alături de polițiștii Marius Constantin Miulescu și Elena Daniela Reznicsek, precum și Laurențiu Cristian Ciupercă și Ciupercă Laurențiu Cristian.

În data de 16 decembrie 2021 judecătorii de la Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală au respins contestația formulată de inculpata Elena Daniela Reznicsek  împotriva încheierii din data de 24.11.2021, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București – Secţia I a Penală în dosarul nr.33598/3/2021/a1.1.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București și va intra în procedură de cameră preliminară, la finalul căreia va începe judecata pe fond.

Lidia Buble consumase alcool

Ancheta pe numele cântăreței ar fi demarat la începutul acestui an. în perioada stării de alertă. Artista se întorcea acasă, la volanul mașinii sale, când ar fi fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere a Capitalei, format din agenții, Marius Constantin Miulescu și Elena Daniela Reznicsek.

Lidia Buble, care vorbea la telefon, pe speaker, cu un prieten, l-a întrebat ce să facă, în condițiile în care ar fi consumat alcool. Bărbatul de la celălalt capăt al liniei ar fi sfătuit-o să nu sufle și să încerce să le dea bani celor doi agenți de poliție.

Surse din anchetă au declarat, pentru Gândul, că artista ar fi reușit să-i convingă pe polițiști să accepte o sumă de bani și s-o lase să plece. Pentru că nu ar fi avut bani la ea, agenții ar fi acceptat s-o însoțească până acasă. Ajunsă acasă, vedeta ar fi constatat din nou că nu are bani cash, drept pentru care a luat un card și a mers la un bancomat, de unde ar fi scos suma pentru care s-a învoit cu agenții Brigăzii Rutiere.

Conform anchetatorilor, telefonul bărbatului sunat de Lidia Buble era monitorizat de DIICOT într-un dosar de crimă organizată, iar anchetatorii au putut auzi toate detaliile actului de corupție și au demarat o anchetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *