Local

Începând cu 1 ianuarie 2019, timpul de așteptare între proba teoretică și cea practică pentru obținerea permisului de conducere se micșorează

Începând cu 1 ianuarie 2019, candidații admiși la prima examinare probă teoretică pentru obținerea permisului de conducere vor fi programați la proba practică la 30 de zile, față de 120 de zile cât este în prezent. Cei admiși la proba teoretică la reexaminare sau respinși la proba practică vor fi programați la 90 de zile, față de 120 de zile cât este în prezent.
Astfel, în cadrul Comisiei de Siguranță Rutieră constituită la nivelul Instituției Prefectului – Județul Buzău, din care fac parte și reprezentanți ai școlilor de conducători auto din jud. Buzău s-a propus și, în unanimitate, s-a dat acordul pentru reducerea timpului de așteptare între proba teoretică și cea practică în vederea obținerii permisului de conducere.
Ca urmare a demersurilor întreprinse de Instituția Prefectului – Județul Buzău pentru reducerea timpului de așteptare între proba teoretică și cea practică, de la  Serviciul Rutier din cadrul IPJ Buzău și de la Serviciul Pașapoarte se detașează câte doi lucrători atestați ca examinator auto categoria B. Aceștia, începând cu data de 1 ianuarie 2019, vor desfășura activități de examinator în cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Buzău. Astfel, se creează un număr important de locuri disponibile începând cu luna ianuarie.
Pe locurile eliberate în luna februarie, vor fi reprogramați candidații admiși de la prima examinare teoretică programați inițial în luna aprilie. În acest fel, începând cu 1 ianuarie 2019, candidații admiși la prima examinare probă teoretică vor fi programați la proba practică la 30 de zile, față de 120 de zile cât este în prezent, iar cei admiși la proba teoretică la reexaminare sau respinși la proba practică vor fi programați la 90 de zile, față de 120 de zile cât este în prezent. Data la care se face reprogramarea se comunică telefonic de către un lucrător din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Buzău de pe telefonul fix 0238 713955 la numărul de contact indicat de candidat la depunerea dosarului de examinare”, se arată în comunicatul biroului de presă al Instituției Prefectului Buzău .
Activitățile întreprinse au fost comunicate pe email școlilor de conducători auto și postate pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *