Local

În 72 de ore,59 de șoferi au devenit pietoni, iar 4 s-au ales cu dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului

În ultimele 72 de ore, aproximativ 59 de conducători auto au rămas fără permis auto, iar șase șoferi s-au ales cu dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.  Poliţiştii cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au constatat şi sancţionat 487 de abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au reţinut în vederea suspendării permisele a 59 de şoferi.
Cei mai mulţi contravenienţi au fost conducători auto (260), cărora li s-au „alăturat” 20 de pietoni şi 18 căruţaşi indisciplinaţi.
21 dintre permisele de conducere au fost reţinute pentru abateri la regimul legal de viteză (viteze cuprinse între 132 km/h şi 171 km/h pe DN2 E85, în afara localităţilor Racoviţeni şi Poşta Câlnău), 20 de şoferi se vor deplasa fără maşini pentru o perioadă de 90 de zile pentru că s-au urcat băuţi la volan, alţi 7 buzoieni nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului(7), totodată rămănând fără permis şi şoferii care s-au angajat în depăşiri neregulamentare(6) sau care nu au acordat prioritate(5).
De asemenea, poliţiştii rutieri au întocmit dosare penale pentru 4 conducători auto în cazul cărora aparatul etilotest a înregistrat valori de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar şi celor care s-au crezut şoferi, fără a avea însă permis de conducere (2).
O tânără de 19 ani a fost depistată în timp ce conducea pe DJ203 K în comuna Vintilă Vodă.  În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că nu posedă un permis de conducere care să îi confere dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Autoturismul îi fusese încredinţat chiar de mama sa în acest scop, aşa că ambele s-au ales cu dosare penale.
Recordul în ceea ce priveşte alcoolemiile a fost înregistrat la Secţia de poliţie rurală Smeeni, unde poliţiştii au depistat în trafic un localnic de 53 de ani care emana halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că acesta avea o concentraţie alcoolică de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate şi probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Un alt dosar penal a fost întocmit unui bărbat de 48 de ani, tot din comuna Smeeni, pe care un echipaj din cadrul Poliţiei Oraş Pogoanele l-a depistat băut la volan, pe DN2C, în afara localităţii Moisica. În cazul său aparatul etilotest a arătat o concentraţie alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *