Editorial

Fotbalul românesc e bun precum Petre de la C.J și AJF Buzău sau Burleanu de la FRF!

Nu e multă vreme de când am aflat de dl. Petre. Scuzați-mi ignoranța, însă nu am știut că pe lista mea de cheltuieli lunare intră și acest domn și, în loc să-i cumpăr lui Barnie, cățelul meu, ceva mai multe boabe trebuie să-i rup de lua gură să-l plătesc pe Petre, așa cum face fiecare buzoian.

Inițial mi-a trecut numele pe lângă urechi, deși informația viza un timp de impostură medicală cum nu am mai auzit. Cu toate că se mirau și doctorii, nu am dat mare atenție, fiindcă mi s-a părut incredibil. M-am gândit: e unul  dintre cei mulți care pătrund precum căpușele prin partide, pentru că nu știu să facă ceva util în viață și caută o cale să apară altceva decât sunt.

Am aflat apoi că dl. Petre este și mare diriguitor al treburilor din învățământ. Că sună, face, desface, conduce inspectoarea general și pe adjunctul ei, etc. Mi-am zis…specific celor care nu se uită în oglindă și în propriul CV.

M-am amuzat cu lacrimi atunci când la o masă informală de absolvire, m-am întâlnit cu câțiva elevi de la Hasdeu și mi-au povestit despre prezența acestui Adrian Petre la Hasdeu și despre discursul chinuit silabisit de pe foi. Dacă domnul Petre era cu noi la masă, ar fi râs și dânsul de felul în care a fost …creionat. Nu a fost a fost la masă. Evident, nu-i permitea nivelul ierarhic. Așa cum vă spuneam, m-am amuzat și am vrut să ne amuzăm cu toții, motiv pentru care eu am scris și dl. Petre s-a supărat. Probabil am atentat la imaginea falsă pe care vrea să și-o facă și pe care noi nu trebuie să o vedem. Dl. Petre vrea …dar  elevii – nu mai vorbesc despre profesori – au luat prezența dânsului ca o butadă.

Ce nu a înțeles și se pare că se face că nu înțelege dl. Petre este faptul că oamenii, chiar și atunci când sunt tineri, gândesc, se informează și se prind pe cine au în față. Sigur, dl Petre speră să ne obișnuim cu figura dânsului și să nu ne uităm la ce face și ce spune, dar noi ….

Bun, dacă aceasta ar fi fost tot …dar dl Petre e și vanitos. A apreciat că l-am făcut analfabet în articolul meu. Nu, nu l-am făcut eu analfabet. Pur și simplu am spus că nivelul de pregătire al dânsului nu e pentru locurile pe care le frecventează la cravată. Evident, nu e lupta pierdută. Există cărți, există profesori, iar dacă există voință, în ceva zeci de ani dl. Petre poate ține un discurs în fața hasdeenilor. Așa cred eu că este de bun simț ca fiecare să ne știm nivelul și în felul acesta să ne respectăm pe noi și pe cei din jur.

Deci, nu am spus că sunteți analfabet, ci inadecvat poziției pe care o ocupați și pretențiilor pe care le aveți. Nu am spus că sunteți analfabet…deși ..o fostă profesoară de-a dumneavoastră care a citit ceea ce  am scris mi-a spus că tare chinuită v-a fost școala…

Ei bine, ca om care a recrutat forță de muncă, vă spun că nici măcar la Asociația Județeană de Fotbal nu sunteți bun. Nu știu dacă ați jucat fotbal și nu știu ce ați arbitrat, dar ceea ce se întâmplă în fotbalul actual este imaginea dumneavoastră. Neprofesioniști, aranjori, oameni care toooot mint și care au dus fotbalul la nivelul lor. De ce s-a ajuns aici, pentru că personaje competente precum dl. Petre au ajuns să conducă spre dezastru entități județene de fotbal. Degeaba vă fotografiați cu copiii, în lumea viitorului, ei nu au șanse atâta vreme cât oameni ca dumneavoastră au pus mâna pe sisteme. Deci, nici aici nu sunteți bun! Demonstrați-mi că nu e așa, cu rezultate proprii! Apropos …și nici nu mai folosiți mașina Consiliului Județean când mergeți al AJF….E altă treabă și alt salariu acolo, dl. Petre!

Așa că …nu e o dramă ceea ce v-am spus! Poate că v-a durut de ați simțit nevoia să vă destăinuiți unor jurnaliști, însă trebuie să știți că același lucru îl voi spune când ne vom întâlni și față în față. Să știți că e un mare necaz pe noi, cei care plătim unul ca dumneavoastră. Ați furat bucuria oamenilor pe care dor fotbalul i-a mai ținut cu speranță!

Nu vă mai mințiți singur sperând că veți reuși să ne aburiți și pe noi. Acceptați ceea ce sunteți și luptați să fiți mai mult, nu doar social! Viața nu e doar sforărie și intrigă!

Domnule Petre credeți că dacă eu nu scriam toate aceste adevăruri cei din jur vă vedeau altfel. Nu. Fiți sigur! Nimeni nu are nimic cu dumneavoastră ca persoană, doar că v-ați așezat unde nu vă e locul. Poate doar Romeo Lungu e supărat că-l bateți la like-uri ..aranjate, noi, ceilalți, nu suntem, ci doar ne minunăm cum un personaj ca dumneavoastră a ajuns să încaseze două salarii pentru activități la care nu e calificat.

Sunt în Buzău fotbaliști mai tineri sau din perioada de glorie a fotbalului Buzoian, care-s doar profesori de sport la câte-o școala. Mircea, Vlaicu sau Tulpan sunt doar câțiva despre care am auzit eu ca fiind oameni de valoare, care știu ce este competiția. Dumneavoastră domnule Petre ați ajuns politic și ați venit cu aceleași metehne. La Buzău unul ca dumneavoastră, la București unul ca Burleanu … în loc de Hagi sau Popescu și uite așa ați furat românilor și bucuria fotbalului. L-ați făcut hazna politică și ați făcut o rețea paralelă a partidului, pe care afirmați că o luați dacă schimbați partidul, cum ați mai făcut-o.

Acum …fie vorba între noi că nu ne aude nimeni, cine v-ar urma?!  De ajuns v-ar ajunge, că nu păreți prea ..atletic deși sunteți șef la fotbal, dar cine v-ar urma și mai ales de ce? Ce puteți oferi celorlalți din propria valoare? E cineva mai slab pregătit în politica buzoiană să-l puteți ameți?

Domnule Petre, de fapt ce meserie aveți? Ați făcut ceva temeinic în viață sau doar compromis, golănie politică și combinații?! Aștept un răspuns!

Violeta MoraruLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *