Internațional

Filmul „L’Evénèment”, cu Anamaria Vartolomei în rol principal, a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția

Filmul francez „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan, cu actrița Anamaria Vartolomei în rol principal, a câștigat marele premiu la Festivalul de Film de la Veneția.

Anamaria Vartolomei este o actriță româno-franceză, pe care Cultura la dubă a vizitat-o recent la Paris. Aici puteți citi povestea sa impresionantă, care începe într-un sat din Moldova și continuă în lumea cinemaului francez.

Și românii Monica Stan și George Chiper-Lillemark, regizorii filmului “Imaculat”, au fost premiați la Veneția cu trofeul Luigi de Laurentis – Lion of the Future, în valoare de 100.000 de dolari, acordat pentru cel mai bun debut.

Juriul a decis ca Leul de Aur, cel mai important trofeu de la Veneția, să meargă către filmul  „L’Evénèment”, care spune povestea din romanul scriitoarei Annie Ernaux, privind experiența sa din timpul unui avort, pe când avortul era ilegal în Franța anilor ‘60. Rolul principal este interpretat de tânăra Anamaria Vartolomei, actriță franceză de orgine română.

Audrey Diwan și Anamaria Vartolomei/ captură Bienala de la Veneția

Anamaria Vartolomei s-a aflat pe scenă în această seară, alături de regizoarea filmului, Audrey Diwan. Aceasta a dedicat premiul actriței, spunând “tu ești filmul, tu ești victoria!”.

Anamaria Vartolomei pe covorul roșu de la Veneția/ captură Bienala de la Veneția
Anamaria Vartolomei în „L’Evénèment

Anul acesta, președintele juriului a fost regizorul Bong Joon Ho, realizator al filmului “Parasite”. Din juriu au făcut parte și regizorul filmului “Colectiv”, Alexander Nanau, nominalizat la Oscar, și regizoarea Chloe Zhao, premiată cu Oscar pentru “Nomadland”.

Bong Joon Ho, Chloe Zhao, Alexander Nanau/ captură Bienala de la Venețiasursa:https://culturaladuba.ro/filmul-levenement-cu-anamaria-vartolomei-in-rol-principal-a-castigat-leul-de-aur-la-festivalul-de-film-de-la-venetia/?fbclid=IwAR1KnG54oRi_-GlQgrn_UZS2pjkMKF6BoOnIg5HI45Tt2V5f_QF8AYJKPWM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *