Internațional

Viața lui Alain Delon: legenda filmului francez, sex simbol și style icon


Alain Delon a scris istoria cinematografiei franceze. A jucat în peste 80 de filme, care i-au adus premii importante, a câștigat cu ușurință statutul de sex simbol și a devenit unul dintre cei mai influenți actori ai vremurilor sale. Un adevărat Casanova, Alain Delon avea un mare succes la femei. “Eram foarte, foarte chipeș. Femeile erau obsedate de mine”, a spus Alain Delon într-un interviu.

Viața lui Alain Delon: de la un copil rebel și indisciplinat la legenda cinematografiei franceze

Copilărie zbuciumată

Născut în suburbiile Parisului în 1935, Alain Delon a avut o copilărie grea. Părinții lui au divorțat când el avea numai patru ani și s-au recăsătorit. Alain Delon a fost trimis să locuiască cu părinți adoptivi. Noua sa casă era plasată fix lângă o închisoare, acolo unde tatăl adoptiv lucra ca gardian. Când părinții adoptivi au murit, copilul a revenit la mama sa, lucrând ca ajutor de măcelar. Indisciplinat și rebel, Alain Delon a avut probleme în timpul școlii, fiind exmatriculat de câteva ori.

Din marina franceză direct la Cannes

Sursa foto: HEPTA

La 17 ani s-a înscris în marina franceză, iar între 1953 și 1954 a participat activ în primul război din Indochina. Delon a povestit că din cei patru ani petrecuți în serviciul militar a petrecut 11 luni într-o închisoare militară din motive de disciplină.

După ce a părăsit armata, lucra pe unde găsea, însă prietenia cu actrița Brigitte Aubur i-a schimbat viața. Prin ea a ajuns la Festivalul de Film de la Cannes, unde a reușit să obțină primele roluri din cariera sa. La Cannes a semnat primul său contract, cu condiția să învețe limba engleză, pentru a ajunge la Hollywood. Totuși, contractul a fost rupt în momentul în care l-a cunoscut pe regizorul Yves Allegret, care l-a convins să încerce o carieră în Franța.

Alain Delon, un adevărat Casanova

Lumea a început să afle de Alain Delon în 1958, când a primit un rol în Christine. Acolo a cunoscut-o pe actrița austriacă Romy Schneider, de care s-a îndrăgostit.

Ulterior s-au și logodit, fiind unul dintre cuplurile preferate ale tabloidelor franceze. Logodna nu s-a finalizat însă prin căsătorie, cei doi despărțindu-se după patru ani, când Delon s-a îndrăgostit de o altă femeie. Tânăra actriță Nathalie Canovas i-a devenit soție în 1964. Cei doi au împreună un fiu, Anthony, care este și el actor.

Sursa foto: HEPTA

Delon s-a despărțit de Nathalie în 1968, când a început o relație cu actriță Mireille Darc, cu care avea să rămână timp de 15 ani.

Sursa foto: HEPTA

În 1987, Delon a întâlnit-o pe Rosalie van Breemen, un model olandez, cu care a făcut doi copii. Realația s-a încheiat în 2002.

Faibles Femmes (1959) este filmul care i-a adus faima lui Alain Delon. Comedia în care deține rolul principal s-a bucurat de mare succes în Franța, dar și pe plan internațional, mai ales în America. În 1964, Delon a înființat propria companie de producție, Delbeau Production, iar de-a lungul timpului a jucat în peste  80 de filme.

Primul său film în limba engleză a fost Once a Thief, unde a jucat alături de Ann-Margret, însă nu s-a bucurat de prea mare succes.

Sursa foto: HEPTA

Implicat într-un mare scandal

În timp ce filma La piscine, prietenul și bodyguardul lui Alain Delon, Stevan Marković,  a fost ucis și lăsat într-un tomberon lângă Paris. Actorul și gangsterul corsican Francois Marcantoni au fost investigați de poliție. Motivul pentru care Delon a ajuns în atenția poliției a fost o scrisoare pe care Markovici i-a trimis-o fratelui său: “Dacă voi fi ucis, e sută la sută vina lui Alain Delon și a nasului său, Francois Marcantoni”.

Moartea lui Markovic a lansat o mulțime de zvonuri, sugerând existența unor fotografii de sex în grup cu actorul francez, la diverse petreceri, dar și cu importanți oameni politici francezi.

Într-un interviu realizat în 1969 de BBC, Alain Delon a fost chestionat în legătură cu preferințele sale sexuale, apărând unele zvonuri cum că ar avea preferințe homosexuale. “Și ce e așa rău în asta? Aș fi vinovat de ceva? Dacă îmi place, o fac. În Franța e un mare actor pe nume Michel Simon, care a zis cândva: <<Dacă îți place o capră, atunci fă dragoste cu capra>>. Tot ce contează e iubirea”, a spus Alain Delon.

După scandalul cu moartea lui Markovic, Alain Delon a jucat într-o serie de filme cu gangsteri, cu succes la public.

 

Sursa foto: HEPTA

Un afacerist de succes

Alain Delon nu s-a remarcat numai în lumea filmului, ci și în cea a afacerilor. A lansat o mulțime de produse, care s-au vândut ca pâinea caldă: ceasuri, ochelari de soare, parfumuri etc – toate în stilul său clasic, cu accente retro.

Pe lângă faptul că era un adevărat sex simbol, Alain Delon era și un style icon. Cămașa albă impecabilă, cu câțiva nasturi deschiși și cu mânecile suflecate reprezintă trademarkul său. Look-ul sexy este completat de o jachetă de piele neagră și o eșarfă albă.

Dezamăgit de lumea în care trăim

Sursa foto: HEPTA

În vârstă de 83 de ani, cu un repertoriu de peste 80 de filme, care i-au adus numeroase premii, inclusiv mult râvnitul Cesar, Alain Delon trăiește în prezent lângă Paris. Cele mai recente interviuri date de sex simbolul de altă dată sunt destul de sumbre. Vorbește despre moarte și despre faptul că este dezgustat de vremurile în care trăim.

“Urăsc vremurile în care trăim. Îmi vine să vomit. Totul e fals și numai banii contează. Voi părăsi această lume fără regret”, spune actorul.

Alain Delon și-a făcut planurile pentru înmormântare și vrea să fie îngropat alături de câinele său, Loubo. “Dacă mor înaintea lui, o să îi cer veterinarului să o facem impreună. Îi va face o injecție ca să moară în brațele mele. Prefer să fac asta, decât să îl las să plângă după mine la mormânt”.

https://life.ro/viata-lui-alain-delon-legenda-filmului-francez-sex-simbol-si-style-icon/?fbclid=IwAR1JMl6Mt5NJoORhCwOLB2lrN7Y-5nta5CES2QxFw_cKF3H6UaqytqAsrt0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *