Local

Elevii buzoieni în dialog cu ofițerii de prevenire, la Liceul Tehnologic D. Filipescu

Peste  100 de elevi, cadre didactice și părinți au participat marți, 2 aprilie a.c., la o acțiune cu caracter preventiv-educativ organizată de ofițerii de prevenire din cadrul IPJ Buzău la Liceului Tehnologic D. Filipescu din municipiul Buzău.
Sub sloganul „Împreună pentru un viitor mai bun”, au fost dezbătute aspecte privind prevenirea infracţiunilor comise cu violență, a absenteismului şi abandonului şcolar și cunoaşterea problemelor cu care se confruntă elevii în vederea stabilirii unor relaţii de parteneriat pentru creşterea gradului de siguranţă.
Elevilor unităţilor de învăţământ le-a fost atrasă atenţia cu privire la formele de manifestare a bullying-ului cu accent pe cunoașterea cauzelor și identificarea soluțiilor de combatere și formarea deprinderilor de siguranță personală prin dezvoltarea capacității de recunoaștere a vulnerabilităților pentru siguranța proprie.
La finalul acțiunii, elevii, cadrele didactice și părinți au primit din partea poliţiştilor pliante cu recomandări preventive de care ar trebui să ţină cont pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *