Național

Ei le fac probleme cetățenilor și apoi tot ei se laudă că le rezolvă

Mă sună un amic și-mi spune:

-Nu ți se pare că suntem tratați ca niște asistați sociali?!

– De ce? Ce s-a întâmplat!, i-am răspuns.

– Una, două … dăm vouchere poporului! E o manipulare permanentă. Mesajele sunt pentru cei cu venituri mai mici, cărora ei le-au creat problema, iar acum se fac că le-o rezolvă. La bunica mea nu ține, chiar se simte jignită că după atâția ani de muncă a ajuns la mila lor, în timp ce ei au pensii speciale, dar cei mai fără carte poate cred că-s ajutați cu ceva! Dacă o ținem tot așa, se desființează salariile, luăm doar vouchere și vor pretinde să le pupăm mâna că ni le-au dat, nu că încasăm ceva din munca noastră cinstită. Eu m-am săturat de atâta manipulare!

Discursul amicului e logic. Aceasta e realitatea! Se pare că bătaia mare electorală este pe cei cu venituri mici, pe care politicienii actuali îi văd cel mai ușor de manipulat. Altfel este inexplicabil pentru ce se pune atâta presiune pe ei. Practic, se dorește inducerea idei că le datorează viața celor de la putere, pentru că le mai dau niște vouchere. Evident, societatea rămâne la fel de nedreaptă, privind cât de inechitabil sunt plătite pensiile, însă cei cu venituri mici ar trebui să știe cine-s băieții buni. Nu știu dacă va fi așa și dacă nu vor mai putea de de dragul celor care se fac că le plâng de milă – amintiți-vă că și Ceaușescu mai dădea 100 -, însă e o formă de umilință a populației. Cei care au mai mult sunt umiliți pentru că banii plătiți de ei la impozite și taxe sunt traficați politic – nu din banii politicienilor se plătesc vouchere -, pe de altă parte, cei cu venituri mici sunt ținuți fără șansa unui trai decent, pentru a fi masă de manevră electorală.

În campaniile electorale, toți românii sunt scăpați de sărăcie prin măsuri economice bune, după ce pun mâna pe putere și creează o mulțime de probleme, devin salvatori prin vouchere.

Spre exemplu, nu-și pun problema că 11 lei pe zi cât este hrana bolnavilor la spital este foarte puțin, având în vedere că nu se mănâncă la Bufetul Parlamentului, ci că li se mai dă vreo doi lei pe zi în plus. Ori, e un anume Budăi pe acolo, care se luptă până l-a sânge pentru pensionari, deoarece, conform PNRR, nu se poate depăși un procent din PIB pentru pensii. Ce manipulare stupidă e lupta individului! Bătaie pe imagine, și atât! În loc să se preocupe, împreună cu minunații lui colegi, să facă un PIB cât mai mare, ca valoric suma pe care o primesc pensionarii să fie și mai mare, pentru că aici de fapt necazul, le spun că e Uniunea Europeană vinovată.

Minciună ca acum nu a fost niciodată în țară, pentru că sunt destui pe la putere care nu se pricep și nu au setate în minte și atitudine valori economice și etice, ca să poată înțelege că pensia – și orice alt venit – nu se face din pix, pentru că așa se creează inflație, ci doar prin dezvoltare economică, prin creșterea economiei, prin creșterea PIB -lui.  Un 10% din PIB, poate fi mai mic decât 9%, când PIB -ul e mic!

Mă opresc, cred că am mers într-o zonă de care nu sunt interesați politicienii. Ei știu una și bună: îi lași pe oameni să se ducă la vale și apoi te faci că-i salvezi!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *