Local

Ecaterina Andronescu: ”elevii vor primi la începutul fiecărui an școlar un ghiozdan cu toate rechizitele necesare, în valoare de 100 de euro”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunță că fiecare elev va primi un ghiozdan complet, cu manuale și rechizite pentru un an întreg, în valoare de 100 de euro. Elevii vor primi chiar și vouchere pentru achiziționarea unui echipament de sport, promite ministrul.
Învățământul obligatoriu este gratuit, conform Constituției, însă părinții trebuie să plătească în fiecare an rechizitele și manualele copiilor. Conform ministrului Educației, situația se va schimba, iar elevii vor primi la începutul fiecărui an școlar un ghiozdan cu toate rechizitele necesare. valoarea totală a acestora, pentru fiecare copil, va fi de 100 de euro. Părinții vor primi și câte un voucher pe care-l vor folosi la achiziționarea echipamentului de sport pentru copiii lor.
„Avem bani și pentru un proiect care nu a fost dezvoltat în anii anteriori și anume un ghiozdan complet pentru fiecare elev. Să asigurăm educația gratuită, așa cum spune Constituția. În acest ghiozdan trebuie să fie manualele pentru care se dă examen, limba română, matematica etc, și rechizitele care sunt necesare pe un an întreg. Nivelul este cam de 100 de euro pentru fiecare ghiozdan. Aici o să existe un echipament de sport, care se va acorda cu ajutorul unor vouchere, pentru că este foarte greu să cumperi pentru fiecare copil în parte”, a afirmat ministrul Educației, conform evz.ro.
În prezent, o parte dintre elevi primesc rechizite, distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Elevii trebuie să fie înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, iar venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecarui an, să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *