Local

Două noi cazuri de pestă porcină africană confirmate la doi porci mistreți pe raza județului Buzău

”A fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la doi mistreți; unul găsit mort pe fondul de vânătoare 26 Umbrărelu zona Valea Verzei – UAT Cănești și unul împușcat pe fondul de vânătoare 42 Aldeni, în zona satului Manasia – UAT Cernătești”, aanunțat DSVSA Buzău.
În prezent, numărul cazurilor de PPA la porcul mistreț ajungând astfel la 17, pe raza a 7 fonduri de vânătoare; 26 Umbrărelu (2 cazuri) 39 Breazău (1 caz), 44 Câlnău (2 cazuri), 27 Berca (3 cazuri), 41 Beceni (4 cazuri), 42 Aldeni (3 cazuri) și 45 Dedulești (2 cazuri).
Prin aplicarea eficientă a măsurilor de combatere a PPA au fost stinse până la această dată 18 focare. 
A fost finalizată acțiunea de recoltare de probe și în zonele focarelor din sat Racovițeni – Com. Racovițeni,  și extravilanul satului Cilibia (pe raza UAT C.A. Rosetti), acestea fiind deja trimise laboratorului la care D.S.V.S.A. Buzău este arondat.
După emiterea buletinelor de analiză și în condițiile în care toate probele de sânge recoltate de la porcii domestici vor avea rezultat negativ la testarea serologică, și nu vor mai apărea alte situații epidemiologice specifice,  pe raza județuluu Buzău nu vor mai exista focare de pestă porcină africană la porcul domestic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *