Local

Două cutremure s-au înregistrat în Buzău, în mai puțin de 48 de ore


 

 

          Un cutremur cu magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter s-a produs azi dimineata, în județul Buzău, la ora 1.04. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 113 km.

 

          Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat azi  21 noiembrie a.c. că, un cutremur cu magnitudinea 2,4 grade pe scara Richter s-a produs în judeţul Buzău, la ora 1.04. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 113 km, în apropierea orașelor Nehoiu(14km), Covasna(42km), Întorsura Buzăului(44km), Mizil(50km), Vălenii de Munte(52km).

 

          Este al doilea cutremur produs în Buzău în mai puțin de 48 de ore. Conform datelor transmise de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) ”marți, 20 noiembrie a.c., la ora 20:56 s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur cu magnitudinea de 3.2 pe scara Richter, la adâncimea de 110km”.

 

          Un alt cutremur de 3,2 grade s-a produs, marţi, la ora 01:23, în judeţul Vrancea.

 

          Cel mai mare cutremur din acest an, de 5,8 magnitudine, a avut loc în 28 octombrie, în zona seismică Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *