Local

Din martie, buzoienii vor plăti mai mult pentru colectarea gunoiului menajer

Începând cu 1 martie 2019, buzoienii vor plăti mai mult pentru colectarea gunoiul menajer. De asemenea, tariful pentru ridicarea gunoiului menajer și în cazul societăților comerciale se va majora. Hotărârea a fost votată în ședința Consiliul Local Buzău.
Dacă în momentul de față buzoienii achită câte 11,51 de lei/persoană/lună pentru serviciul public de salubrizare, începând cu data de 1 martie 2019, tariful va crește cu 1,09 lei pe lună/persoană. Astfel, noul tarif perceput de RER Sud Buzău pentru persoane fizice va fi de 12,60 lei/persoană.
Tot de la începutul lunii martie 2019, RER Buzău va modifica și tariful pentru ridicarea gunoiului menajer în cazul societăților comerciale. Astfel, tariful serviciului se va majora de la 106,23 lei/mc, la 119,31 lei pe metru cub. În schimb, se va micșora tariful pentru ridicarea deșeurilor industriale de la 291,90 lei/tonă, la 268,64 de lei pentru o tonă.
Potrivit conducerii societății comerciale”RER SUD” S.A. Buzău modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare survine datorită actualizării cheltuielilor cu majorarea salariului minim, creșterii valorii tichetelor de masă și prețurilor la combustibili, precum și a creșterii prețului la depozitarea deșeului menajer prin introducerea taxei pentru economia circulară, în valoare de 30 lei/tonă conform Ordonanței de urgență nr. 74/2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *