Local

Căminul cultural din Brătilești, recent renovat, mistuit de flăcări

Un incendiu devastator a izbucnit astăzi la Căminul cultural din comuna Brătilești, aflat în apropierea unității școlare din localitate. Pompierii de la ISU Buzău, solicitați să intervină pentru stingerea incendiului, au intervenit cu 8 autospeciale, dintre care 4 de stingere, 1 de intervenție la înălțime, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și 1 autospecială a Grupei Operative. A fost nevoie și de intervenția echipajului de la Mărunțișu.
În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta pe aproximativ 1000 de metri pătrați, flăcările cuprinzând căminul și anexele lui. Deoarece exista posibilitatea de propagare la clădirea școlii aflată în apropierea căminului, circa 50 de elevi care se aflau la orele de curs au fost evacuați. Din fericire clădirea unității de învățământ nu a fost afectată, în schimb căminului cultural, recent renovat din banii bugetului local, a fost distrus în totalitate.
Intenvenția pompierilor a fost una dificilă din cauza lipsei de apă care se află la o distanță câțiva kilometri.
”Pompierii buzoieni au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, acesta fiind stins în limitele găsite”, se arată în comunicatul ISU Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *