Național

De ce farmaciile Iris se concentrează mai puțin pe online?

Am dus medicamente acasă în Pandemie, iar farmaciile Iris au făcut un serviciu social imens, asigurând asistența farmaceutică la sate, în pofida tuturor atacurilor politice și instituționale. O farmacie aproape de casă, reprezintă o binefacere, mai ales pentru persoanele în vârstă și pentru cronici. Altfel, ar fi trebuie să aloce bani deplasărilor, lună de lună, an de an, iar costul deplasărilor poate că ar fi depășit pe cel al medicamentelor. Dar banii au rămas, acolo, în comunitate.  În loc să se deplaseze zeci de oameni, au venit medicamentele la ei și le-a fost asigurat un confortul psihic bolnavilor, care poate avea probleme care i-ar fi împiedicat să facă drumuri lungi sau, pur și simplu, aveau nevoie să vorbească cu cadru medical, despre suferința lor.

Deci, deși am făcut livrări la la domiciliu în condiții de risc,  nu credem în vânzarea de medicamente online.  Da, online e mult mai avantajos, din punct de vedere al indicatorilor economici. Se elimină o parte din personal. Însă, în farmacie, tocmai personalul este cheia activității. Medicamentele, așa cum sunt ele testate clinic, au și o doză de … subiectivism. Contează enorm întâlnirea farmacist-  pacientul. Drumul până la farmacie și dialogul cu personalul farmaciei este terapie. În farmacie serviciul este mai important decât medicamentul. Încrederea și mesajul farmacistului ajută la vindecare, pe când simpla înghițire de pilule în singurătate, pilule care nu știi exact de unde vin și nu vorbește cu nimeni despre ele, reprezintă o vânzare avantajoasă economic, dar fără un efect terapeutic de intensitate similară.

Farmacia nu este comerț! Farmacia este serviciu terapeutic, iar încrederea pacientului, consolidată prin modul empatic de eliberare de medicamente al unui farmacist, are efecte miraculoase.

De aceea, în farmaciile Iris exist personal suficient, pentru a primi mai mult decât un produs, pentru a primi încredere și sfat. Lăsăm pentru alții farmacia tonomat!

www.irispharm.ro

https://paulnegoita.ro/2023/03/18/de-ce-farmaciile-iris-se-concentreaza-mai-putin-pe-online/Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *