Local

Cum să ne întărim IMUNITATEA la început de primăvară – rețeta biochimistului Eugen Giurgiu

Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, renumit pentru tratamentele naturiste cu efecte deosebite în afecțiuni grave, declara:
“Medicina naturală nu se rezumă doar la administrarea unor remedii, ci este un adevărat stil de viață, pe care bolnavul trebuie să-l deprindă pentru a se vindeca”.
Cercetătorul și doctorul în biochimie Eugen Giurgiu recomanda o rețetă simplă, de efect, pentru creșterea rezistenței organismului la boli. Numeroase studii au evidențiat proprietățile imunologice ale următoarelor  ingredientelor folosite la această rețetă: Echinacea, polen, lăptișor de matcă și miere de albine.
Echinaceea are efecte imunomodulatoare remarcabile. Cele mai multe studii au demonstrat beneficiile acesteia în tratamentul infecțiilor respiratorii superioare acute. Studiile recente realizate pe șoareci au arătat că un consum zilnic de Echinacea are efecte profilactice (de prevenire), mărește speranța de viață la o vârstă înaintată și atenuează leucemia. Cercetătorii sunt de părere că aceste rezultate pot fi extrapolate și la oameni, întrucât din punct de vedere genetic, omul este asemănător cu șoarecii în proporție de 97%.

Remediu pentru întărirea imunității – rețeta biochimistului Eugen Giurgiu
 Ingrediente
 • 2 sticluțe de tinctură de Echinaceea
• 200 g de polen
 • opțional: 5 fiole de lăptișor de matcă
• suc de lămâie
 • miere polifloră
 Preparare : Puneți granulele de polen într-un borcan de 800 de grame. Turnați tincturile de Echinaceea și adăugați și puțin suc de lămâie, pentru a ajuta la înmuierea polenului. Puneți capacul și lăsați polenul la macerat vreme de 2 ore. Amestecați apoi în borcan cu o lingură, până când polenul se mărunțește și se face pastă. Dacă-l veți lăsa întreg, corpul nu-l va asimila.
Adăugați și lăptișorul de matcă, dacă folosiți. Acesta are efecte imunostimulatoare și mai puternice. Umpleți apoi borcanul cu miere, preferabil polifloră. Amestecați bine și păstrați recipientul închis, în frigider. Adulții vor lua câte 3 linguri pe zi, iar copii peste 5 ani câte 3 lingurițe pe zi. Are un gust foarte bun. Cura durează până se termină tot preparatul.
 Persoanele supraponderale trebuie să consume preparatul cu un sfert de oră înaintea meselor, iar cei sub greutate trebuie să îl consume la 5 minute după mese. Este indicat ca această cură de creștere a imunității să se facă de 2 ori pe an, preferabil primăvara și toamna.
Pe toată durata tratamentului este bine să se elimine zahărul din dietă.
Persoanele cu diabet nu au voie să urmeze această cură.

 

O scurtă prezentare a celui ce a fost cercetător și doctor în biochimie, Eugen Giurgiu
„Ca să fii sănătos, primul lucru pe care trebuie să l faci este să ţi schimbi modul de viaţă, boala este doar un semnal de alarmă pentru un stil de viaţă pe care organismul omului nu îl poate suporta” – această teorie stătea la baza medicinii pe care a propovăduit o mai bine de cincizeci de ani Eugen Giurgiu. A fost unul dintre cei mai importanţi cercetători ai plantelor medicinale din România.
Doctor în biochimie, fost cadru universitar, inventatorul unor medicamente noi, Eugen Giurgiu este astăzi unul dintre cei mai cunoscuți cercetători în domeniul plantelor medicinale, din țară și din străinătate.
Şi a împărţit timpul între laborator, spital (unde a avut mii de pacienți) și catedră. Tratamentele sale au vindecat sau ameliorat afecțiunile a mii de pacienți.

(material publicat in revista lunara Iris Magazin, distribuita gratuita in farmaciile IRIS)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *