Justiție

Cum îi jumulesc de vii pe micii crescători Păle și ai lui de la DSVSA?

Una dintre zonele unde mafia medicamentului vinde la negru este întreținută de către ANSVSA. În fruntea instituției se află un personaj șters, un obscur individ din gruparea Vâlcov, adus de la Vâlcea în vremea lui Cîțu. Doctorandul Alexandru Bociu este condus de fapt de combinatorul Păle, fost doctorand și el.

Bociu și Păle

Păle  este deținător prin interpuși al firmei Biovet 96, singura firmă care deține două circumscripții veterinare în județul Buzău, Stâlpu și Costești, circumscripții care încasează de la bugetul de stat 20 000 lei lunar și are destule decontări fictive. Tot Păle Dănuț – cel care deținea la un moment dat 10 funcții la stat : https://www.podul.ro/articol/11661/pesedistul-care-a-ocupat-zece-functii-in-acelasi-timp-e-deputat-la-primul-mandat-si-presa-locala-a-scris-o-stire-cand-si-a-inchis-facebookul – a reprezentat direct, iar acum se pare că o face indirect, interesele doctorului Stănescu, care a patronat Farmavetul și s-a încuscrit cu Liviu Dragnea.

Ei bine, Păle Dănuț, cel încurcat în multe feluri de ițe, este susținătorul grupului de interese de la Buzău , împreună cu un director de la ANSVSA, tot din Telorman ca și el. Acest grup joacă monopolist joacă tare pe banii statului și ai oamenilor și nu are averea proprie la vedere. Citiți declarațiile lor de avere și vă cruciți. Câștigă enorm de la stat, dar nu au nimic pe numele lor, să nu aibă cu ce plăti, la o adică.

Dar să vedem cum lucrează grupul de interese de la ASVSA Buzău:

Spre exemplu, doctorul veterinar Caloian Mihai, deținător a mai multor reclamați penale – ca și Păle, de altfel – are grijă să introducă marfă la negru în sistem. Caloian este șef de compartiment la DSVSA Buzău și pe lângă controlul bazei de date cu animalele din județ, bază de date pe care o manipulează în favoarea cui dorește să mai traficheze câte ceva  – doctorul Doană, spre exemplu – , s-a îndeletnicit și cu comerțul angro de medicamente.

Mai concret, Caloian Mihai și-a făcut pe numele tatălui o firmă. Și-a autorizat în condiții obscure un depozit într-un garaj și, pe medicii care treceau pe la el cu diferite nevoi, îi invita să se și aprovizioneze. Evident, scump sau nu, medicul se urca în mașină și mergea după microbuzul lui Caloina, care pleca de la serviciu să rezolve problem veterinarului însetat după cumpărături și mai ales după …liniște, că de nu făcea, potera DSVSA Buzău îl mânca până se corija.  Poate până acum pare o activitate cuminte pentru un funcționar public cam fricos de fel, așa cum este descris Caloian Mihai.  Dar nu e atât. Două tiruri de marfă a livrat la negru Caloian către ciobanii care nu aveau chef de amenzi din partea lui, se lamenta unul dintre martori. Au luat și au plecat, că nu e bine să fii pe rele cu autoritățile, mai ales că se spune  că Mihai Caloina  împarte cu cei care-i sunt superiori, de aici, sau de la ANSVSA,. Altfel ar închide aceștia ochii la notoriile afaceri ale lui Caloin? Niciodată oamenii lui Păle de sus nu vor veni să controleze sesizările contra amicilor de la Buzău!

Așadar, schema e simplă: Păle sau Caloina au interesul să elimine orice concurență pentru a dictat prețul produselor veterinare, astfel încât crescătorul să nu aibă alternativă mai ieftină sau variantă cu bon fiscal. Pentru distrugerea concurenței este folosit prietenul lui Păle Dănuț, haoticul Mihalcea Stelian, om cu multe racile, mereu dispus să facă nenorociri. El trebuie să controleze și să distrugă pentru ca singurii furnizori să poată rămâne protejații lui Păle Dănuț.

Toate aceste jocuri afectează profund bugetul de stat, siguranța crescătorilor, prețul produselor. Se pare că acest domeniu, aparent puțin spectaculos, este terenul de joacă al unui grup de interese care își apără agresiv monopolul financiar, uzând de forța de coerciție a statului, folosită în scopul distrugerii alternativelor pe care oamenii le au. Singurul scop, banii lor cu care-și cumpără influența mai sus.

Mafie în toată regula la Buzău, o mafie exportată până în vârful structurilor statului!

Violeta Moraru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *