Local

Consumul de droguri, subiect de discuție cu elevii de la Liceul Teoretic Pogoanele

Poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi de la Poliţia Oraş Pogoanele împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au desfăşurat o activitate preventiv-educativă la Liceul Teoretic Pogoanele. Gazdele acestei dezbateri au fost elevii liceului din clasele a IX a și a XI-a. În cadrul întâlnirii, reprezentanții Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminlității le-au prezentat elevilor de liceu consecințele consumului unor substanțe stupefiante, comportamentul unei persoane care consumă droguri precum şi anturajului acesteia. ”Elevilor le-au fost adresate recomandări cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive prin însuşirea unor măsuri de autoprotecţie care să prevină implicarea în infracţiuni comise cu violenţă şi prevederile legale ce incriminează traficul și consumul de droguri și alte substanţe cu efecte psihoactive”, se arată în comunicatul de presă  al IJP Buzău.. 
Totodată, poliţiştii au abordat şi aspecte referitoare la riscurile la care sunt expuşi copiii prin folosirea internetului, comportamentele încadrate în diverse forme de abuz asupra copiilor – cyberbullying, expunerea la conținuturi dăunătoare/ilegale, furtul de date personale și a imaginii online şi dependența de internet, victimizarea prin infracțiuni din sfera criminalității informatice.
Cu scopul de a informa și a conștientiza pericolul consumării substanțelor stupefiante, polițiștii au prezentat celor prezenți la întâlnire și materiale video, remintind liceenilor și regulile de care trebuie să țină cont pentru a nu fi implicați în situații de risc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *