Local

Cinci noi cazuri de rujeolă confirmate în județul Buzău

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat, în perioada 03.12-07.12.2018, cinci noi cazuri de rujeolă în județul Buzău.
Buzăul se află pe poziția a doua, după județul Bihor, care înregistrează 9 cazuri de rujeolă confirmate. Locul trei este ocupat de județul Prahova, cu 3 cazuri, urmat de municipiul București, Caraș Severin, Giurgiu și Teleorman cu câte un caz de rujeolă confirmat.
Conform situației C.N.S.C.B.T., cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni, confirmarea și clasificarea unui caz durând în medie 3 săptămâni.
Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportat până la data de 7 decembrie 2018, este de 15.540, din care 59 de decse.
Rujeola sau pojarul este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă o persoană are nevoie de spital. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală
Rujeola, ca și oreionul, rubeola pot fi prevenite printr-un vaccin care oferă imunitate pe tot parcusrul vieții. Este vorba de vaccinul ROR, destinat imunizării a trei boli infecțioase (rujeola, oreion, rubeola). Prima doză de vaccin care se face la vârsta de un an oferă o protecție de 93% împotriva rujeolei, iar cea de-a doua doză, între 5-7 ani, are o eficacitate de 97%.
Statistic, în România 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *